Τελευταία Νέα
Διεθνή

Carney (BoE): Το Ηνωμένο Βασίλειο εισέρχεται σε μία δεκαετία σημαντικών αλλαγών - Η οικονομία έχει βελτιωθεί μετά τις εκλογές

Carney (BoE): Το Ηνωμένο Βασίλειο εισέρχεται σε μία δεκαετία σημαντικών αλλαγών - Η οικονομία έχει βελτιωθεί μετά τις εκλογές
Ο επικεφαλής της Τράπεζας της Αγγλίας δήλωσε ότι «η δραστηριότητα στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει ανακάμψει μετά τις εκλογές του Δεκεμβρίου»
Στο γεγονός ότι το Ηνωμένο Βασίλειο εισέρχεται σε μία δεκαετία σημαντικών αλλαγών, αναφέρθηκε σήμερα (30/1) ο επικεφαλής της Τράπεζας της Αγγλίας, Mark Carney, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της BoE, όπου αποφασίστηκε το βασικό επιτόκιο να παραμείνει αμετάβλητο.
Ειδικότερα, ο κ. Carney δήλωσε ότι «το Ηνωμένο Βασίλειο εισέρχεται σε μία δεκαετία δυνητικά σημαντικών διαρθρωτικών αλλαγών», διευκρινίζοντας ότι «θα δημιουργηθούν νέες εμπορικές σχέσεις, νέοι κανόνες μετανάστευσης, θα εισαχθούν σημαντικές πρωτοβουλίες για τις υποδομές και την περιφερειακή ανάπτυξη, ενώ υπάρχει και η στροφή της οικονομίας στις χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα».
«Η βρετανική οικονομία πιθανότατα παρέμεινε στάσιμη το τελευταίο τρίμηνο του 2019, ενώ ο βασικός πληθωρισμός κατέγραψε επίσης επιβράδυνση, οπότε το ερώτημα για την Επιτροπή Νομισματική Πολιτικής είναι έαν η νέα δεκαετία θα ξεκινήσει με έναν πάταγο», διευκρίνισε ο Mark Carney, στην τελευταία του συνέντευξη Τύπου ως επικεφαλής της Τράπεζας της Αγγλίας.
Ωστόσο, ο ίδιος διευκρίνισε ότι «οι δείκτες αβεβαιότητας στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν υποχωρήσει», επικαλούμενος τις επιχειρήσεις, οι οποίες εμφανίζονται λιγότερο ανήσυχες όσον αφορά το Brexit, ενώ πρόσθεσε ότι «η δραστηριότητα έχει ανακάμψει σημαντικά μετά τις εκλογές του Δεκεμβρίου».
Παράλληλα, ο κ. Careny αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο «ανανέωσης των εμπορικών εντάσεων», γεγονός που θα μπορούσε να επηρεάσει την παγκόσμια οικονομία και να «αντιστρέψει την πρόσφατη πρόοδο που σημειώθηκε σε αυτόν τον τομέα».
«Εάν η οικονομία ανακάμψει σε γενικές γραμμές σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής, ίσως χρειαστεί μία μέτρια σύσφιγξη προκειμένου να διατηρήσουμε τον πληθωρισμό εντός του στόχου», τόνισε ο επικεφαλής της Τράπεζας της Αγγλίας.
Για το πρώτο τρίμηνο του 2020, ο Mark Carney ανέφερε ότι «οι έρευνες υποδηλώνουν αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,2%», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι οι σχετικές έρευνες «θα πρέπει να επιβεβαιωθούν και από τα μακροοικονομικά στοιχεία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης