Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

ΕΛΠΕ: Μεγάλος χορηγός του εκπαιδευτικού προγράμματος Human Rights For Beginners

tags :
ΕΛΠΕ: Μεγάλος χορηγός του εκπαιδευτικού προγράμματος Human Rights For Beginners
Τα ΕΛΠΕ μεγάλος χορηγός του εκπαιδευτικού προγράμματος Human Rights For Beginners
Μεγάλος χορηγός του προγράμματος "HUMAN RIGHTS FOR BEGINNERS", που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από δημόσια και ιδιωτικά σχολεία όλης της χώρας είναι ο όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια.
Το πρόγραμμα υλοποιείται από τον μη κερδοσκοπικό Οργανισμό New Wrinkle σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων και το Γραφείο Εθνικού Εισηγητή Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων του Υπουργείου Εξωτερικών. Στηρίζεται στο εκπαιδευτικό project του Συμβουλίου της Ευρώπης "Free to Speak Safe to Learn - Democratic Schools for All" και φιλοδοξεί να φέρει εκπαιδευτικούς και μαθητές σε επαφή με αντιλήψεις, αξίες, δεξιότητες, συμπεριφορές και γνώσεις που θα συμβάλλουν στη συγκρότηση της κοινωνικής διάδρασης στις δημοκρατικές πολιτείες.
Στο πλαίσιο του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα παρουσιάσεις από ειδικούς του Συμβουλίου της Ευρώπης και εργαστήρια από έμπειρους στον χώρο της εκπαίδευσης εισηγητές. Στη συνέχεια, οι 120 συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί, παρακολουθήσουν τα εξής θεματικά εργαστήρια:
Making children's and students' voices heard - Δίνουμε φωνή στα παιδιά
Addressing controversial issues - Εξετάζουμε αμφιλεγόμενα ζητήματα
Preventing violence and bullying - Προλαμβάνουμε τη βία και τον εκφοβισμό
Dealing with propaganda, misinformation and fake news - Διαχειριζόμαστε την προπαγάνδα και την παραπληροφόρηση
Tackling discrimination - Αντιμετωπίζουμε τις κοινωνικές διακρίσεις
Improving well-being at - Βελτιώνουμε το ευ-ζην στο σχολείο
Την εκδήλωση παρουσίασης των αποτελεσμάτων του εκπαιδευτικού προγράμματος, στις 26/1 στη Σχολή Μωραΐτη, τίμησαν μεταξύ άλλων με την παρουσία τους, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, ο Εθνικός Εισηγητής του Υπουργείου Εξωτερικών για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων Ηρακλής Μοσκώφ, ο Εμπειρογνώμονας του Συμβουλίου της Ευρώπης Άγγελος Βαλλιανάτος και ο Προϊστάμενος Γεν. Δ/νσης Ευρωπαϊκών Θεμάτων Παιδείας Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Παναγιώτης Πασσάς.
Κατά την ομιλία της η Διευθύντρια Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια Ράνια Σουλάκη τόνισε τον ρόλο της επιχειρηματικής κοινότητας στη διαμόρφωση δημοκρατικού πολιτισμού, προκειμένου να συνδράμει στη διαμόρφωση εκπαιδευτικής κουλτούρας των αυριανών πολιτών - εργαζομένων που θα διαδραματίσουν ενεργό ρόλο στην κοινωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης