Τελευταία Νέα
Speculator

Ο ιός της Κίνας, η «αποφόρτιση» των αποτιμήσεων και τα κρίσιμα σημεία του ΧΑ

Ο ιός της Κίνας, η «αποφόρτιση» των αποτιμήσεων και τα κρίσιμα σημεία του ΧΑ
Το κρίσιμα σημεία στήριξης για τους βασικούς δείκτες και επιλεγμένες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης
Σε γρίφο για δυνατούς λύτες εξελίσσεται η πορεία της αγοράς, αφού από τη μία με αφορμή τον ιό της Κίνας, η αγορά υποχώρησε από τα πρόσφατα υψηλά της αλλά οι ανησυχίες κάθε άλλο παρά μειώνονται.
Από την άλλη η διόρθωση βελτίωσε τις αποτιμήσεις.
Πολλά στελέχη της αγοράς σημείωναν πριν από λίγες μέρες ότι οι αποτιμήσεις των εταιρειών έδειχναν γεμάτες.
Τώρα αναφέρουν πως οι αποτιμήσεις έχουν βελτιωθεί, ενώ σημειώνουν πως η ρευστότητα είναι σημαντική στο σύστημα και ήδη κάποια στελέχη της αγοράς αρχίζουν να αναζητούν τις επενδυτικές ευκαιρίες.
Η εξίσωση όπως σημειώνουν είναι αρκετά δύσκολη, αφού από τη μία δεν μπορούν ακόμα να υπολογίσουν τις επιπτώσεις που θα μπορούσε να έχει ένας ιός που εξαπλώνεται γρήγορα, ανιχνεύεται δύσκολα και δεν είναι εύκολο να «υιοθετήσουν» τα νούμερα που βγαίνουν από την Κίνα.
Όμως η αγορά συμπλήρωσε 4 πτωτικές συνεδριάσεις και από τις 950 μονάδες βρέθηκε ενδοσυνεδριακά χθες (30/1) στις 911 μονάδες.
Πραγματοποίησε δηλαδή μία καλή διόρθωση και με τη ρευστότητα που υπάρχει ίσως τα περιθώρια περαιτέρω πτώσης να στενεύουν.
Όπως σημειώνουν στελέχη της αγοράς, οι εισροές στα αμοιβαία κεφάλαια έχουν αυξηθεί και πάλι και οι διαχειριστές αναζητούν μετοχές να διοχετεύσουν τη ρευστότητα και δεν μπορούν να βγάλουν πωλήσεις και να κατοχυρώσουν κέρδη.
Πολλοί αναζητούν τη λύση του γρίφου στα γραφήματα, ενώ θεωρούν ότι η σημερινή (31/1) συνεδρίαση μπορεί να έχει διαδικαστικό χαρακτήρα και στρέφουν το ενδιαφέρον στη συνεδρίαση της Δευτέρας.
Αν το κλίμα παραμείνει αρνητικό και οι αγορές της Ασίας υποχωρήσουν περαιτέρω, ίσως θα πρέπει να τοποθετήσουν χαμηλότερα τις εντολές αγορές.
Η πορεία της Wall Street θα δείξει το πρόσημο που θα πάρει σήμερα το ΧΑ με την πρώτη στήριξη να είναι στις 910-905 μονάδες και η επόμενη στις 880-875 μονάδες.
Σημειώνουν πως δεν πρέπει να δούμε επίπεδα κάτω από τη δεύτερη στήριξη γιατί μετά χαλάει η μεγάλη εικόνα.
Για τον FTSE 25, η προσέγγιση των 2280-2283 μονάδων έδωσε αντίδραση με αποτέλεσμα ο δείκτης να κλείσει τις 2.301 μονάδες.
Αν γυρίσει και τη διασπάσει η επόμενη είναι στις 2264 και η επόμενη στις 2042-35 η οποία είναι και εξαιρετικά ισχυρή.
Σε γραφήματα επιμέρους μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης, προβληματίζει η μετοχή της Μυτιληναίος η οποία έκλεισε κάτω από τον εκθετικό κινητό μέσο των 200 ημερών με την επόμενη στήριξη να είναι στην περιοχή 9,35-9,10 ευρώ και μετά τα 8,70 ευρώ που δεν πρέπει να χαθούν.
Η ΔΕΗ στα 4,10 ευρώ έχει ένα στοπ με τον εκθετικό κινητό μέσο των 50 ημερών να είναι στα 3,90 ευρώ και μετά τα 3,40 ευρώ.
Η Alpha Bank έπιασε την πρώτη στήριξη στα 1,7830 ευρώ και αντέδρασε σημαντικά.
Αν διασπαστούν η επόμενη είναι στα 1,74 και η επόμενη στα 1,6880 ευρώ.
Για την Εθνική Τράπεζα τα 2,80 ευρώ είναι η πρώτη στήριξη και αν χαθούν τα 2,66 ευρώ.
Η Eurobank έπιασε τη στήριξη των 0,8310 ευρώ αλλά η επόμενη είναι στα 0,7870 και η επόμενη στα 0,7650 ευρώ.
Η Lamda παρά τις αγορές μετοχών από insiders δέχεται πιέσεις και η πρώτη στήριξη είναι στον κινητό των 50 ημερών στα 7,98 ευρώ με το διάγραμμα να χαλάει σε περίπτωση που διασπαστεί η στήριξη των 7,4430 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης