Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ο κορωνοϊός νέα αιτία για διεθνή διόρθωση – Εάν υπάρξει νέο ράλι στην φούσκα των ομολόγων, έρχεται μεγάλη πτώση στις μετοχές

Ο κορωνοϊός νέα αιτία για διεθνή διόρθωση – Εάν υπάρξει νέο ράλι στην φούσκα των ομολόγων, έρχεται μεγάλη πτώση στις μετοχές
Για τις αγορές το βασικό πρόβλημα είναι εάν θα επιβραδυνθεί η ανάπτυξη στην Κίνα...λόγω του κορωνοϊού
Ο κορωνοϊός μπορεί να αποτελέσει μια καλή αιτία για διεθνή διόρθωση αλλά όλα θα εξαρτηθούν από το εάν οι επενδυτές το ομολόγων συνεχίσουν να φουσκώνουν την ακραία φούσκα των ομολόγων.
Τα ομόλογα δείχνουν το μέγεθος του προβλήματος σε μια περίοδο κρίσης.
Εάν οι επενδυτές στρέφονται μαζικά στα ομόλογα αυτό μεταφράζεται σε πανικό καθώς η στροφή στα ομόλογα σημαίνει στροφή στα επενδυτικά καταφύγια.
Η επιδημία του κορωνοϊού κατά τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας είναι πρόβλημα για όλο τον πλανήτη.
Όμως οι αγορές δεν αντιλαμβάνονται το μέγεθος της επιδημίας με υγειονομικούς όρους.
Για τις αγορές το βασικό πρόβλημα είναι εάν θα επιβραδυνθεί η ανάπτυξη στην Κίνα...λόγω του κορωνοϊού.
Το κομμουνιστικό καθεστώς της Κίνας ιστορικά ήταν μυστικοπαθές και δεν παρουσίαζε τα προβλήματα στην πραγματική του διάσταση.
Υπάρχουν πολλοί ξένοι επενδυτικοί οίκοι που εκτιμούν ότι η επιβράδυνση στην Κίνα μπορεί να είναι 2% όπερ σημαίνει ότι μια τέτοια εξέλιξη θα είναι όντως καλή αφορμή για διόρθωση στις μετοχές.
Πλέον όλο και περισσότεροι συγκλίνουν στην άποψη ότι Κίνα έχει παραπληροφορήσει δόλια και σκόπιμα την παγκόσμια κοινωνία με τον κορωνοϊό.
Οι θάνατοι είναι περισσότεροι, τα κρούσματα πολλαπλάσια, ήδη κάποιοι μιλούν για 145 χιλιάδες, πόλεις στην Κίνα είναι σε καραντίνα, το πρόβλημα δεν το γνωρίζουμε στην πραγματική του διάσταση.
Όμως εάν θα υπάρξει διόρθωση στις αγορές κάποιοι εκτιμούν έως -20% θα εξαρτηθεί από την συμπεριφορά των ομολόγων.
Εάν η φούσκα στα ομόλογα συνεχίζει να φουσκώνει τότε η πιθανότητα διόρθωσης στις μετοχές αυξάνεται κατακόρυφα.
Να τονιστεί ότι πάλι τα ομόλογα βρίσκονται στα ιστορικά τους χαμηλά σε αποδόσεις προφανώς με αφορμή την επιδημία στην Κίνα.
Εάν η φούσκα στα ομόλογα σταθεροποιηθεί και οριακά ξεφουσκώσει, τότε ουσιαστική διόρθωση δεν θα υπάρξει στις αγορές έως ότου διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος του κορωνοϊού ή το μέγεθος της αρνητικής επίδρασης στην κινεζική οικονομία και στην πορεία του κινεζικού ΑΕΠ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης