Τελευταία Νέα
Διεθνή

Breton (Επίτροπος ΕΕ): Θα υπερασπιστούμε τα ευρωπαϊκά συμφέροντα στις διαπραγματεύσεις Βρετανίας - ΕΕ

Breton (Επίτροπος ΕΕ): Θα υπερασπιστούμε τα ευρωπαϊκά συμφέροντα στις διαπραγματεύσεις Βρετανίας - ΕΕ
Τείνουμε το χέρι, όμως είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε τα ευρωπαϊκά συμφέροντα, τόνισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος κ. Breton
Η Ευρωπαϊκή Ένωση «οργανώνεται για τη δεύτερη φάση των εμπορικών διαπραγματεύσεων» με τη Βρετανία και θα υπερασπιστεί πρωταρχικά τα ευρωπαϊκά συμφέροντα, δήλωσε σήμερα από το Βερολίνο ο Ευρωπαίος Επίτροπος Thierry Breton.
Η αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ «είναι γεγονός, τώρα κοιτάζουμε προς τα εμπρός», εκτίμησε ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς και Ψηφιακής Πολιτικής, στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Peter Altmeier.
«Η Ευρώπη οργανώνεται για τη δεύτερη φάση των εμπορικών διαπραγματεύσεων» με το Λονδίνο, συνέχισε ο Γάλλος πρώην υπουργός, προσθέτοντας ότι αν δεν υπάρξει συμφωνία οι δύο πλευρές θα ακολουθήσουν τους κανονισμούς του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.
«Τείνουμε το χέρι, όμως είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε τα ευρωπαϊκά συμφέροντα», επέμεινε.
Σύμφωνα με τον Breton, «αν οι Βρετανοί θέλουν να μπορούν να επωφεληθούν για ακόμη μία φορά από την ευρωπαϊκή εσωτερική αγορά, αυτό θα γίνει προφανώς υπό όρους οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν θα ζημιώνουν τις ευρωπαϊκές εταιρείες».
Ο Επίτροπος επισήμανε πάντως ότι οι διαπραγματεύσεις αυτές, σε όλους τους τομείς, «δεν ξεκινούν από το μηδέν».
«Δεν είναι σαν να συζητάμε με μια καινούρια χώρα με την οποία θα πρέπει να συνάψουμε νέες συμφωνίες.
Αυτό διευκολύνει πολύ τα πράγματα», σχολίασε.
Η Βρετανία αποχωρεί απόψε από την ΕΕ, βάζοντας τέλος σε έναν ταραχώδη «γάμο» 47 ετών.
Η αποχώρηση σηματοδοτεί την έναρξη μιας δεύτερης φάσης, αυτής των διαπραγματεύσεων για τους μελλοντικούς δεσμούς των δύο πλευρών μετά και τη λήξη της μεταβατικής περιόδου, στις 31 Δεκεμβρίου.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης