Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Θα αυξήσω σημαντικά τους φόρους για τους πλούσιους Αμερικανούς, «σαν εμένα»

Bloomberg: Θα αυξήσω σημαντικά τους φόρους για τους πλούσιους Αμερικανούς, «σαν εμένα»
Όλοι οι Δημοκρατικοί υποψήφιοι ζήτησαν υψηλότερους φόρους για τους πλούσιους
Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Michael Bloomberg στο δρόμο για το χρίσμα ενόψει των προεδρικών εκλογών στις 3/11/2020 πρότεινε σημαντικές φορολογικές επιβαρύνσεις για πλούσιους Αμερικανούς και εταιρείες, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου φόρου που αγγίζει όλους όσοι στις ΗΠΑ έχουν εισόδημα μεγαλύτερο των πέντε εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως.
Το σχέδιο Bloomberg εκτιμάται ότι, θα αποφέρει στα δημόσια ταμεία περί τα πέντε τρισεκ. δολάρια σε διάστημα 10 ετών.
Όλοι οι Δημοκρατικοί υποψήφιοι ζήτησαν υψηλότερους φόρους για τους πλούσιους και το σχέδιο του Bloomberg βοηθά να τοποθετηθεί ο δισεκατομμυριούχος πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης ως σχετικά μετριοπαθής μεταξύ των Δημοκρατικών που ελπίζει να νικήσει τον Ρεπουμπλικανικό Donald Trump στις εκλογές του Νοεμβρίου.
Οι προτάσεις αυτές παρουσιάζουν ομοιότητες με τις αντίστοιχες του Joe Biden.
Όπως και ο Biden, έτσι και ο Bloomberg τάσσεται υπέρ της μείωσης των φορολογικών περικοπών για τους Αμερικανούς που έχουν ευνοηθεί από τον Trump, καθώς και για την επιβολή υψηλότερων φορολογικών συντελεστών στα κέρδη που αποκομίζουν οι πλουσιότεροι από τις πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων. Όπως και ο Biden, θέλει να αυξήσει τον συντελεστή φορολογίας εταιρειών στο 28% από 21%, σημειώνει το Reuters.
H ομάδα του Bloomberg αναφέρει ότι το σχέδιο θα βοηθήσει στην καταπολέμηση της οικονομικής ανισότητας και θα αντλήσει πόρους για τις πολιτικές υγείας, πρόνοιας και υποδομών.
«Αυτές οι επενδύσεις απαιτούν νέα έσοδα - και ένα δικαιότερο, πιο προοδευτικό φορολογικό σύστημα που ζητά από πλούσιους Αμερικανούς σαν εμένα να πληρώνω περισσότερα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Bloomberg.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης