Τελευταία Νέα
Πολιτική

Το πιλοτικό πρόραμμα «Νέα Γενιά Ανακύκλωσης» εγκαινίασε ο Θεοδωρικάκος: Θα γίνει νέα μόδα στην Ελλάδα

Το πιλοτικό πρόραμμα «Νέα Γενιά Ανακύκλωσης» εγκαινίασε ο Θεοδωρικάκος: Θα γίνει νέα μόδα στην Ελλάδα
H αξιοποίηση της ανταποδοτικής ανακύκλωσης «συμφέρει» όλους, τόνισε ο Τ. Θεοδωρικάκος
Το πιλοτικό πρόγραμμα, «Νέα Γενιά Ανακύκλωσης», που υλοποιείται στον δήμο Ιωαννίνων, εγκαινίασε την Κυριακή 2/2 ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.
Ο ίδιος εξέφρασε την ικανοποίηση του για τα εγκαίνια του νέου χώρου της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, για την οποία εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα γίνει η «νέα μόδα στην Ελλάδα», γιατί την αγκάλιασε η νέα γενιά.
Όπως ανέφερε, η αξιοποίηση της ανταποδοτικής ανακύκλωσης «συμφέρει» όλους, καθώς «αντί να χρησιμοποιούμε τα σκουπίδια ως κάτι άχρηστο, γίνονται προϊόντα τα οποία πουλάμε και κερδίζουμε όλοι».
Υπογράμμισε  ότι το πρόγραμμα θα εξαπλωθεί στην Ελλάδα, ενώ σημείωσε πως σε συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη Αττικής,  Γ. Πατούλη, αυτό θα αποτελέσει βασικό σημείο της πολιτικής του στον Τομέα Περιβάλλοντος.
Ακόμη, ο υπουργός  χαρακτήρισε τα Γιάννενα πρωταθλητή της ανακύκλωσης, κάτι που οφείλεται «στην πρωτοπόρα δράση και συνεργασία της Εκκλησίας, του δήμου, της Περιφέρειας, όλου του δυναμικού των νέων παιδιών και της τοπικής κοινωνίας».
Τέλος, ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του, χρησιμοποίησε μια ρήση του πρωθυπουργού, λέγοντας ότι «οι Έλληνες είμαστε πολύ λίγοι, για να είμαστε διχασμένοι.
Οφείλουμε να ενώνουμε τις δυνάμεις μας και τις προσπάθεια μας, αφήνουμε στο χθες τους τεχνητούς διαχωρισμούς και πάμε μπροστά. Αυτό είναι το μήνυμα και για την ανταποδοτική ανακύκλωση, με τα Γιάννενα πρωταθλητή».
Σημειώνεται ότι το πιλοτικό πρόγραμμα εφαρμόζεται σε 5 Δήμους, στην Καλλιθέα, τη Ν. Σμύρνη, το Ναύπλιο, τα Γιάννενα και την Άνδρο.
Ο κάθε πολίτης που θα ρίξει το μπουκάλια στο σημείο ανακύκλωσης, κερδίζει 1 ευρώ για κάθε 33 συσκευασίες, ενώ όφελος έχει και ο Δήμος καθώς περιορίζεται το κόστος της αποκομιδής των απορριμμάτων.
Την εκδήλωση χαιρέτισε και ο πρόεδρος της Βουλής Κ. Τασούλας, ο οποίος τόνισε πως «η ανακύκλωση, είναι η συμφιλίωση του ανθρώπου με το περιβάλλον, το οποίο δεν είναι αντίπαλος μας» και πρόσθεσε ότι «η προστασία του περιβάλλοντος, είναι ατομική ευθύνη του καθενός . Και πρέπει να συμφιλιωθούμε με αυτή την έννοια.
Δεν έχουμε μόνο δικαιώματα, αυτά είναι κουτσά, χωρίς την άλλη όψη του νομίσματος, δηλαδή την ευθύνη. Είναι στο χέρι μας να το σώσουμε. Άρα, η κοινή πρωτοβουλία μας εξοικειώνει με την ατομική ευθύνη, την οποία ξεχάσαμε εδώ και πολλά χρόνια».
Σημειώνεται  ότι στα εγκαίνια μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, ο βουλευτής της Ν.Δ , Γ. Αμυράς, ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλ. Καχριμάνης και ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.
Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος κατά τον χαιρετισμό του επεσήμανε ότι η Μητρόπολη Ιωαννίνων, ετοιμάζει σε παρακείμενο χώρο ένα Σχολείο Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, ώστε μαθητές από όλες τις περιοχές της χώρας, να παρακολουθούν σεμινάρια, μαθήματα που αφορούν στο περιβάλλον , την προστασία του και την διαχείριση των υλικών.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης