Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μ. Βρετανία: Τους όρους διαπραγμάτευσης για την εμπορική συμφωνία με την ΕΕ παρουσιάζει ο Johnson

tags :
Μ. Βρετανία: Τους όρους διαπραγμάτευσης για την εμπορική συμφωνία με την ΕΕ παρουσιάζει ο Johnson
Δεν υπάρχει ανάγκη η συμφωνία να συμμερίζεται τους κανόνες της ΕΕ αναμένεται να πει ο Βρετανός πρωθυπουργός
Τους όρους της διαπραγμάτευσης και το σχέδιο του για μια εμπορική συμφωνία με την ΕΕ αναμένεται να παρουσιάσει σε ομιλία του σήμερα 3/2 ο πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας, Boris Johnson.
Όπως μεταδίδει το BBC, ο Johnson αναμένεται να επισημάνει ότι η Μ. Βρετανία θα ήθελε μια εμπορική συμφωνία με την ΕΕ με βάση το μοντέλο του Καναδά και να τονίσει ότι δεν θα διστάσει να αποχωρήσει από τις διαπραγματεύσεις, εάν αυτό δεν μπορεί να συμφωνηθεί.
Ο Johnson εκτιμάται ότι θα πει πως δεν υπάρχει καμία ανάγκη η Μ. Βρετανία να ακολουθήσει τους κανόνες της ΕΕ, ότι η Μ. Βρετανία θα ευημερήσει, ακόμη και αν δεν επιτευχθεί μια εμπορική συμφωνία όπως θα την ήθελε καθώς και ότι η εθνική κυριαρχία είναι σημαντικότερη από την οικονομία.
Σε δηλώσεις του ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, Leo Varadkar είπε πως είναι πιθανή μια συμφωνία της ΕΕ με τη Μ. Βρετανία βάσει του μοντέλου του Καναδά, αν και υποστήριξε πως το Ηνωμένο Βασίλειο δεν είναι Καναδάς και ότι πρέπει να υπάρξουν κοινοί κανόνες και standards.
Παράλληλα η πρόεδρος της Κομισιόν, Ursula von der Leyen είπε πως θα επιδιώξει οι διαπραγματεύσεις με τη Μ. Βρετανία είναι δίκαιες και γρήγορες, αν και επεσήμανε πως όσο πιο κοντά στην ΕΕ θέλει να είναι η Μ. Βρετανία τόσο πιο πολύ θα πρέπει να συμμορφωθεί με τους ευρωπαϊκούς κανόνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης