Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Συρρικνώθηκε για όγδοο μήνα ο μεταποιητικός κλάδος τον Ιανουάριο 2020, στις 48,5 μονάδες ο PMI

Ισπανία: Συρρικνώθηκε για όγδοο μήνα ο μεταποιητικός κλάδος τον Ιανουάριο 2020, στις 48,5 μονάδες ο PMI
Τα στοιχεία για τη δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Συρρίκνωση για όγδοο συνεχόμενο μήνα κατέγραψε ο μεταποιητικός κλάδος στην Ισπανία τον Ιανουάριο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (3/2) στοιχεία της Markit, παρά το γεγονός ότι η αισιοδοξία των επιχειρήσεων για το επόμενο διάστημα σημείωσε άνοδο.
Ειδικότερα, ο δείκτης δραστηριότητας PMI διαμορφώθηκε στις 48,5 μονάδες, έναντι 47,4 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, παραμένοντας κάτω από την ζώνη των 50 μονάδων, η οποία διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση.
Παράλληλα, τα στοιχεία της Markit για τον δείκτη PMI αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν περαιτέρω άνοδο στις 48,7 μονάδες.
Ο υποδείκτης που αφορά την παραγωγή του μεταποιητικού κλάδου διαμορφώθηκε στις 48,5 μονάδες σε σύγκριση με τις 45,4 μονάδες του Δεκεμβρίου, οι οποίες αποτέλεσαν το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων εξίμισι ετών.
Όσον αφορά τον υποδείκτη απασχόλησης, σημειώθηκε πτώση για ένατο συνεχόμενο μήνα, ενώ ο υποδείκτης νέων παραγγελιών υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων οκτώ ετών.
Αντίθετα, ο υποδείκτης που σχετίζεται με την αισιοδοξία των επιχειρήσεων για τους επόμενους δώδεκα μήνες σκαρφάλωσε στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων επτά μήνων, εν μέσω προσοδοκιών για ανάκαμψη στις πωλήσεις μεταποιητικών αγαθών.
«Οι επιχειρήσεις παρέμειναν σε αμυντική νοοτροπία, μειώνοντας τις θέσεις εργασίας με ρυθμό άνευ προηγουμένου τα τελευταία έξι χρόνια, μειώνοντας παράλληλα τις αγορές και τα αποθέματά τους, καθώς περιμένουν μία οριστική άνοδο της ζήτησης», δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής της Markit, Paul Smith, μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων.
«Λαμβάνοντας αυτό υπόψη, τα στοιχεία επιχειρηματικών προσδοκιών δίνουν ελπίδα για καλύτερους καιρούς καθώς θα προχωράμε μπροστά», πρόσθεσε ο κ. Smith, διευκρινίζοντας ότι «η αισιοδοξία σχετικά με το μέλλον σκαρφάλωσε στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο, καθώς οι εταιρείες σηματοδότηταν θετικές προθέσεις για επενδύσεις και αναμενόμενη αύξηση των πωλήσεων τους επόμενους δώδεκα μήνες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης