Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανδρουλάκης (Ευρωβουλευτής): Πιθανότερο ένα «no deal Brexit» στο τέλος του χρόνου

Ανδρουλάκης (Ευρωβουλευτής): Πιθανότερο ένα «no deal Brexit» στο τέλος του χρόνου
Έναντι παραχωρήσεων στις αλιευτικές ζώνες και της συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας, θα διεκδικήσει μεγαλύτερη πρόσβαση στον τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, ώστε να διατηρηθεί το Σίτι του Λονδίνου ως το μεγαλύτερο hub παγκοσμίως, δηλώνει ο κ. Ανδρουλάκης
Παραμένει ανοιχτό το σενάριο ενός «no deal Brexit» στο τέλος του χρόνου, που λήγει η μεταβατική περίοδος, δεδομένου ότι έρχεταια μια δύσκολη διαπραγμάτευση μεταξύ ΕΕ και Ηνωμένου Βασιλείου, όπως υποστηρίζει σε άρθρο του, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.
Στο άρθρο του στην εφημερίδα «Τα Νέα», τονίζει την «εντελώς διαφορετική προσέγγιση» και τις διαφορετικές προτεραιότητες που έχουν οι δύο πλευρές.
Το Λονδίνο, σύμφωνα με τον Έλληνα ευρωβουλευτή, θα επιχειρήσει «σαλαμοποίηση», δίνοντας προτεραιότητα στις υπηρεσίες και την ασφάλεια.
Έναντι παραχωρήσεων στους τομείς των αλιευτικών ζωνών και της συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας, «θα διεκδικήσει μεγαλύτερη πρόσβαση στον τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, ώστε να διατηρηθεί το Σίτι του Λονδίνου ως το μεγαλύτερο hub παγκοσμίως».
Αντιθέτως, «η EE θα επιδιώξει μια συνολική συμφωνία-πυξίδα για όλους τους τομείς» και σε δεύτερο χρόνο διαπραγμάτευση ανά κεφάλαιο -συμπεριλαμβανομένων και σημείων όπως η λίστα των προϊόντων προστατευόμενης γεωγραφικής ένδειξης που είναι πολύ σημαντικά για τη χώρα μας.
Βασική προτεραιότητά μας είναι η αποφυγή μιας «Σιγκαπούρης στον Τάμεση», ανέφερε.
Ιδιαίτερη έμφαση πρέπει να δώσουμε, σημειώνει ο κ.Ανδρουλάκης, στον σεβασμό των κανόνων ανταγωνισμού, φρενάροντας τις κρατικές ενισχύσεις, καθώς και στον σεβασμό της φορολογικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στα εργασιακά δικαιώματα και στα υψηλά περιβαλλοντικά στάνταρ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης