Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημούλης: Ο κόσμος περιμένει από εμάς αντιπολίτευση, πρόγραμμα, πολιτικό σχέδιο, σύνθεση απόψεων

Παπαδημούλης: Ο κόσμος περιμένει από εμάς αντιπολίτευση, πρόγραμμα, πολιτικό σχέδιο, σύνθεση απόψεων
Πρέπει να φυλαχτούμε από στείρες αντιπαραθέσεις, να έχουμε συσπείρωση δυνάμεων και δημοκρατικές διαδικασίες για να ξαναπετύχουμε το 2η φορά Αριστερά, δήλωσε ο Δ. Παπαδημούλης
«Ο κόσμος περιμένει από εμάς αντιπολίτευση, πρόγραμμα, πολιτικό σχέδιο, σύνθεση απόψεων, συσπείρωση δυνάμεων και δημοκρατικές διαδικασίες για να ξαναπετύχουμε -και το θεωρώ εφικτό- το "2η φορά Αριστερά"», δήλωσε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, σε συνέντευξή του στον ρ/σ «Στο Κόκκινο 105,5».
Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, επισήμανε ότι η πολιτική διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έχει εγκριθεί ομόφωνα και πως τώρα το θέμα είναι η υλοποίησή της.
Σημείωσε ότι δεν ξέρει κανέναν που να μη θέλει «ένα ανοιχτό, ισχυρό, δημοκρατικό κόμμα της Αριστεράς, κορμό μιας ευρύτερης προοδευτικής πλειοψηφίας, ικανής να ξανακυβερνήσει τον τόπο» και πως για να επιτευχθεί το «άνοιγμα», «χρειαζόμαστε ένα συνέδριο δημοκρατικό, σύνθεσης απόψεων και νίκης» και «όχι μάχης μηχανισμών και στείρων ομαδοποιήσεων».
«Πρέπει να φυλαχτούμε από στείρες αντιπαραθέσεις, που πλήττουν και ακυρώνουν το "άνοιγμα"», τόνισε, προσθέτοντας ότι «ο Τσίπρας, ως αδιαφιλονίκητος ηγέτης, δεν έχει ανάγκη από Τσιπρο-φύλακες».
Ο κ. Παπαδημούλης άσκησε κριτική στην κυβέρνηση και χαρακτήρισε τη σημερινή ΝΔ ως «ένα μείγμα παλιάς ΕΡΕ, Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού και άκρας νεοφιλελεύθερης Δεξιάς», παραπέμποντας αφενός στον «τραγέλαφο» με το προσφυγικό-μεταναστευτικό και, αφετέρου, στις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, 'Αδωνι Γεωργιάδη, «σύμφωνα με τον οποίο η προστασία της πρώτης κατοικίας βλάπτει την οικονομία».
«Όλα αυτά», συνέχισε, «δείχνουν ένα πράγμα: Ότι επιβάλλεται εμείς, ο ΣΥΡΙΖΑ και η Προοδευτική Συμμαχία, να επιταχύνουμε τον βηματισμό μας, να βάλουμε ως πρώτη προτεραιότητα μια πιο δυναμική και πειστική αντιπολίτευση -πολιτική, κοινωνική, κινηματική-, να βάλουμε μπροστά την πολιτική, το σχέδιο, το πρόγραμμά μας και να πάψουμε να πατάμε τα κορδόνια μας, αναλωνόμενοι στα οργανωτικά του συνεδρίου».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης