Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: 6Χ6 με απώλειες 4,8% - Στην κόψη του ξυραφιού τα γραφήματα – Ποιες μετοχές έχουν «κρεμάσει»

tags :
ΧΑ: 6Χ6 με απώλειες 4,8% - Στην κόψη του ξυραφιού τα γραφήματα – Ποιες μετοχές έχουν «κρεμάσει»
Η αγορά έχει «ακουμπήσει» σημαντική στήριξη σύμφωνα με αναλυτές και δεν αποκλείεται σήμερα (4/2) να προσπαθήσει να βγάλει μία έστω και τεχνική αντίδραση
Ταχύτατη είναι η απομόχλευση πολλών μετοχών ειδικά της υψηλής κεφαλαιοποίησης στις τελευταίες 6 συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις.
Στο εν λόγω διάστημα ο Γενικός Δείκτης έχει χάσει 4,8% από τα υψηλά του, ενώ για κάποιες μετοχές οι απώλειες ξεπερνούν το 10%.
Οι αποτιμήσεις πάντως έχουν βελτιωθεί σε σύγκριση με μερικές συνεδριάσεις πριν με κύρια αφορμή τον ιό της Κίνας.
Η αγορά έχει «ακουμπήσει» σημαντική στήριξη σύμφωνα με αναλυτές και δεν αποκλείεται στη σημερινή συνεδρίαση (4/2) να προσπαθήσει να βγάλει μία έστω και τεχνική αντίδραση.
Στελέχη της αγοράς σημειώνουν πως αν υποχωρήσει χαμηλότερα των 880-875 μονάδων η διαγραμματική εικόνα του γενικού δείκτη χαλάει.
Χθες (3/2) και παρά την ανοδική κίνηση στο ξεκίνημα των αγορών στις ΗΠΑ, το ελληνικό χρηματιστήριο δεν κατάφερε να μειώσει ικανοποιητικά τις απώλειες.
Βασική αιτία οι απώλειες των τραπεζών και κυρίως της Eurobank, αλλά και η σημαντική υποχώρηση των Motor Oil, Τιτάν, Lamda, ΔΕΗ και Aegean μεταξύ άλλων.
Μια σειρά από διαγράμματα μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης δείχνουν ότι πολλές μετοχές είτε βρίσκονται σε κρίσιμα σημεία, είτε έχουν «κρεμάσει» και αν δεν αλλάξει το κλίμα, οι απώλειες ενδέχεται να αυξηθούν περαιτέρω.
Σημειώνεται πως στις τελευταίες έξι συνεδριάσεις η Eurobank χάνει 11% και με το ίδιο ποσοστό υποχωρεί και η Viohalco.
Οι μετοχές των Aegean και Motor Oil χάνουν άνω του 8% και η Μυτιληναίος 9,3%.
Η Ελλάκτωρ αν και αντέδρασε χθες, στις τελευταίες 6 συνεδριάσεις έχει απώλειες 9,7%.
 
Image

Η Motor Oil έχει έγραψε χαμηλό 15 μηνών και διαπραγματεύεται χαμηλότερα από τους εκθετικούς κινητούς μέσους των 50, 100 και 200 ημερών.
 
Image

Η Aegean έκλεισε οριακά υψηλότερα από τον κινητό των 200 ημερών αλλά έχει κόψει πτωτικά τους άλλους δύο.
 
Image

Τη στήριξη των 9,10 ευρώ πλησίασε η Μυτιληναίος και έκλεισε στα 9,20 ευρώ, αλλά παραμένει κάτω από τους κινητούς (50,100,200 ημερών expo).
 
Image

Η Lamda παρά τις αγορές από insiders δεν κατάφερε να κρατηθεί πάνω από τα 8,50 ευρώ όπου έγιναν πολλές αγορές.
Χθες έκλεισε κάτω από τα 8 ευρώ και κάτω από τον 50άρη, ενώ τεχνικοί αναλυτές σημειώνουν πως αν η πτώση συνεχιστεί δε θα πρέπει να περάσει κάτω από τα 7,45 ευρώ που είναι ο 200άρης.
 
Image

Η έντονη υποχώρηση της Ελλάκτωρ στις προηγούμενες συνεδριάσεις είχε ως αποτέλεσμα να περάσει η τιμή κάτω από τους κινητούς μέσους και η χθεσινή αντίδραση δε βελτίωσε την εικόνα.
Αντίστοιχη είναι η εικόνα και άλλων μετοχών όπως της Viohalco, όπου η διόρθωση από τα 4 ευρώ περίπου έχει φέρει και πάλι τη μετοχή στα 3,55 ευρώ ή των ΕΛΠΕ.

Γιώργος  Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης