Οικονομία

Νομοθετική ρύθμιση προαναγγέλλει ο Γεωργιάδης για τον «Ερημίτη», μετά την αναβολή της συζήτησης

tags :
Νομοθετική ρύθμιση προαναγγέλλει ο Γεωργιάδης για τον «Ερημίτη», μετά την αναβολή της συζήτησης
Ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας ζήτησε αναβολή, αποσύροντας την εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας θεωρώντας την ελλιπή
Νομοθετική ρύθμιση για την επένδυση στον Ερημίτη της βορειοανατολικής Κέρκυρας προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μετά την αναβολή της συζήτησης για την έγκριση της υψομετρικής μελέτης, την οποία αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Βόρειας Κέρκυρας, μετά από εισήγηση του δημάρχου Γιώργου Μαχειμάρη.
Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε:
«Στο εξωτερικό η Ελλάδα πια πάει πάρα πολύ καλά, αλλά για να είμαι ειλικρινής αυτό δεν φθάνει.
Πληροφορήθηκα για πάραδειγμα ότι χθες το βράδυ, ο κ. Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας ανέβαλε την ψηφοφορία για την έναρξη του μεγάλου έργου της Κασσιόπης με προσχηματικές δικαιολογίες, απλώς και μόνον γιατί ο ίδιος είναι αντίθετος στην επένδυση.
Έχουν παραβιάσει τον νόμο και την προθεσμία, έχει λάβει όλες τις διαβεβαιώσεις από την κυβέρνηση κι έρχεται ένας Δήμαρχος και λέει «Δεν γουστάρω».
Ο κ. Γεωργιάδης προανήγγειλε μάλιστα ότι το θέμα θα λύθεί...αλλιώς.
Διευκρινίζοντας, απάντησε ότι η κυβέρνηση θα καταφύγει σε πρωτοβουλίες νομοθετικής φύσης, προκειμένου να «ξεμπλοκάρει» η επένδυση.
Ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας ζήτησε αναβολή της συζήτησης, αποσύροντας την εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας θεωρώντας την ελλιπή, μετά από μία θυελλώδη συνεδρίαση 4 ωρών.
Όπως είπε χαρακτηριστικά, επιθυμεί να έρθει το θέμα σε συζήτηση έχοντας καλύτερη πληροφόρηση, ενώ κατήγγειλε και μπούλινγκ σε βάρος της τοπικής κοινωνίας, η οποία αντιδρά στην επένδυση, όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Το σώμα επικύρωσε την εισήγηση του Δημάρχου για αναβολή με ψήφους 18 υπέρ και 7 κατά.
Η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, λίγο έλειψε να τινάξει στον αέρα την κρίσιμη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόρειας Κέρκυρας, ωστόσο τελικά οι αστυνομικές δυνάμεις αποχώρησαν.
Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη στην αναβολή της συζήτησης.
«Η Χώρα μας έχει ανάγκη Επενδύσεων. Όταν ταλαιπωρούμε τόσο πολύ όσους ήδη έχουν αποφασίσει να έρθουν δε νομίζετε ότι τα βλέπουν και όσοι το σκέφτονται και φεύγουν;
Παρά την προθεσμία των 60 ημερών που έχει ξεπεράσει, και πάλι ο Δήμαρχος ανέβαλε την ψηφοφορία», έγραψε στο Twitter ο υπουργός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης