Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Υποχώρησαν κατά -0,7% οι τιμές παραγωγού, σε ετήσια βάση, τον Δεκέμβριο του 2019

Ευρωζώνη: Υποχώρησαν κατά -0,7% οι τιμές παραγωγού, σε ετήσια βάση, τον Δεκέμβριο του 2019
Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα οι τιμές παραγωγού παρέμειναν αμετάβλητες
Πτώση σημείωσαν οι βιομηχανικές τιμές παραγωγού στην Ευρωζώνη τον Δεκέμβριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (4/2) στοιχεία της Eurostat, τα οποία επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, οι τιμές παραγωγού υποχώρησαν κατά -0,7% σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2018, περιορίζοντας ωστόσο την ετήσια πτώση της τάξεως του -1,4% που σημειώθηκε τον προηγούμενο μήνα.
Παράλληλα, οι βιομηχανικές τιμές παραγωγού παρέμειναν αμετάβλητες σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2019, έναντι οριακής ανόδου +0,1% προηγουμένως, επιβεβαιώνοντας επίσης τις προβλέψεις των αναλυτών.
Όσον αφορά τις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι τιμές παραγωγού υποχώρησαν κατά -0,4% σε ετήσια βάση, ενώ σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα δε σημειώθηκε κάποια μεταβολή.
Για το σύνολο του 2019, οι τιμές παραγωγού στην Ευρωζώνη αυξήθηκαν κατά +0,7% σε σχέση με το 2018, ενώ η αντίστοιχη άνοδος για την Ευρωπαϊκή Ένωση διαμορφώθηκε στο +0,9%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, ο τομέας της Ευρωζώνης που σημείωσε τη μεγαλύτερη ετήσια πτώση ήταν αυτός της ενέργειας, και συγκεκριμένα στο -4%, ενώ ο τομέας ενδιάμεσων αγαθών υποχώρησε κατά -1,1%.
Αντίθετα, ο τομέας διαρκών καταναλωτικών αγαθών αυξήθηκε κατά +1,3% σε ετήσια βάση, ενώ οι τομείς κεφαλαιουχικών και μη διαρκών καταναλωτικών αγαθών ενισχύθηκαν κατά +1,5% και +2,1% αντίστοιχα.
Μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η μεγαλύτερη ετήσια πτώση καταγράφηκε στην Ιταλία (-3,1%), την Εσθονία και την Πορτογαλία (αμφότερες στο -2,6%), ενώ αντίθετα η μεγαλύτερη ετήσια άνοδος σημειώθηκε στην Ελλάδα (+4,7%) και τη Βουλγαρία (+4,5%).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης