Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Βαρουφάκης: Έρχεται λαίλαπα πλειστηριασμών - Οι πολίτες θέλουν λύση για την α΄κατοικία

Βαρουφάκης: Έρχεται λαίλαπα πλειστηριασμών - Οι πολίτες θέλουν λύση για την α΄κατοικία
Ο Γιάνης Βαρουφάκης προανήγγειλε σχετική ημερίδα στις 24 Φεβρουαρίου 2020
Ανοικτή πρόσκληση σε κόμματα και φορείς για να ανοίξει η συζήτηση για τα κόκκινα δάνεια απηύθυνε ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25, Γιάνης Βαρουφάκης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε από τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ.
Ο Γιάνης Βαρουφάκης προανήγγειλε σχετική ημερίδα στις 24 Φεβρουαρίου 2020.
Ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25  μετά από ερώτηση του bankingnews.gr, εκτίμησε ότι θα είναι λάθος Μητσοτάκη, να πιστέψει ότι θα μπορέσει να ανακόψει το κύμα των αντιδράσεων που θα δημιουργήσει η λαίλαπα των πλειστηριασμών.
«Οι πολίτες θέλουν λύσεις για την πρώτη κατοικία και δεν ενδιαφέρονται ούτε για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ούτε για τον Γιάνη Βαρουφάκη», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η πρόταση του ΜέΡΑ 25 προβλέπει να αναλάβει μία δημόσια εταιρεία διαχείρισης των κόκκινων δανείων, στην οποία θα μεταφερθούν τα κόκκινα δάνεια και θα έχει ως εγγύηση την τιτλοποίηση των ακινήτων και τις εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου, που σήμερα δίνονται στις τράπεζες με κάθε μορφή.
Σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, σκοπός του Ηρακλή είναι να χρηματοδοτήσει τα funds, ενώ το σχέδιο του κόμματός του θα βοηθήσει τις τράπεζες να αναχρηματοδοτήσουν την ελληνική οικονομία.

N.Θ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης