Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Lamda Malls: Μοίρασε προμέρισμα 11 εκατ. ευρώ σε Lamda και Varde

tags :
Lamda Malls: Μοίρασε προμέρισμα 11 εκατ. ευρώ σε Lamda και Varde
Με την οριστική πολεοδομική τακτοποίηση του The Mall θα το αποκτήσει μέσω εισφοράς και εν συνεχεία θα κτυπήσει την …πόρτα του Χ.Α.
Το μικτό ποσό των 11,02 εκατ. ευρώ διένειμε, ως προμέρισμα χρήσης, στους μετόχους της, Lamda Development και Varde, η Lamda Malls με βάση τα κέρδη που εμφάνιζε ως την 30η Σεπτεμβρίου του 2019.
Ειδικότερα η εταιρεία εμφάνισε κέρδη περιόδου 14,2 εκατ. ευρώ και τα διαθέσιμα προς διανομή μετά το σχηματισμό τακτικού αποθεματικού 5% ανήλθαν στα 13,4 εκατ. ευρώ.
Εξ αυτών τα 11,02 εκατ. ευρώ απονεμήθηκαν μέσω προμερίσματος σε Lamda Development (7,5 εκατ. ευρώ) και Varde.  
Η Lamda Malls ελέγχει σήμερα, μέσω των κατά 100% θυγατρικών της Lamda Δομή ΑΕ και Πυλαία ΑΕ, τα εμπορικά κέντρα Golden Hall και Mediterranean Cosmos.
Οι επενδύσεις της σε ακίνητα αποτιμήθηκαν στις 30 Ιουνίου στα 500 εκατ. ευρώ.
Μετά την θετική εισήγηση του Ε τμήματος του ΣτΕ για έγκριση του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου για το The Mall Athens ανοίγει ο δρόμος ώστε να τακτοποιηθεί πολεοδομικά το ακίνητο και εν συνεχεία να εισφερθεί από την Lamda Developments στη Lamda Malls.
Προηγουμένως η Lamda Olympia Village, εταιρεία που ελέγχει το The Mall Athens, θα αγοράσει από την Εθνική με βάση το Memorandum of Understanding (MoU), που έχουν υπογράψει, δύο οικόπεδα συνολικής έκτασης 25 στρεμμάτων, έναντι τιμήματος 11,1 εκατ. ευρώ.
Τα οικόπεδα θα αποδοθούν δωρεάν στο Δήμο Αμαρουσίου για να μετατραπούν σε κοινόχρηστους χώρους.
Μετά την εισφορά του The Mall Athens θα ενεργοποιηθεί η διαδικασία για την εισαγωγή της Lamda Malls στο Χ.Α.
Η αποτίμηση του The Mall Athens  θα αναμορφώσει το NAV της Lamda Development καθώς αποτελεί το μεγαλύτερο σήμερα σε αξία περιουσιακό της στοιχείο.
Τα κεφάλαια, που θα αντλήσει η Lamda Malls, θα κατευθυνθούν για τη σύναψη συμφωνίας με τη Lamda Development για την ανάπτυξη και εκμετάλλευση δύο εμπορικών κέντρων στο Ελληνικό ( ένα στη Μαρίνα του Αγ. Κοσμά και επί της Λ. Βουλιαγμένης).
Σημειώνεται ότι η μητρική, Lamda Development, έχει προβλέψει 133 εκατ. ευρώ από τα κεφάλαια που άντλησε για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης των δύο malls.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης