Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Στα 450 εκατ. ευρώ το ενεργητικό της Interamerican

tags :
Στα 450 εκατ. ευρώ το ενεργητικό της Interamerican
Επιτεύχθηκε μέσα από μεγάλες αυξήσεις που σημείωσαν τα αμοιβαία κεφάλαια
Σημαντική αύξηση στα αμοιβαία κεφάλαια (Ομολογιακό Εσωτερικού 30,82%) και 38,94% στο Δυναμικό Μετοχικό Εσωτερικού, εμφανίζουν οι αποδόσεις των προϊόντων Capital” INTERAMERICAN, όπως προκύπτει από την επικαιροποίηση της αξιολόγησης στην οποία προχώρησε η εταιρία.
Συνολικά στο θετικό οικονομικό περιβάλλον για επενδύσεις μέσω αμοιβαίων κεφαλαίων, που δημιουργήθηκε κατά το 2019, η INTERAMERICAN αύξησε το ενεργητικό της στον τομέα κατά 18%, φθάνοντας στα 450 εκατ. ευρώ.  Η μέση ετήσια απόδοση πενταετίας του εν λόγω αμοιβαίου κεφαλαίου ήταν 18,53%, ενώ στο βάθος της δεκαετίας της οικονομικής κρίσης (2009-2019) το «Σταθερό Ομολογιακό Εσωτερικού» έχει επιτύχει απόδοση 208
Σκοπός της επικαιροποίησης είναι η δημιουργία μιας περισσότερο ορθολογικής πλατφόρμας αμοιβαίων κεφαλαίων, η οποία θα προσφέρει στους επενδυτές τις καλύτερες δυνατές επιλογές.
Στο πλαίσιο της αξιολόγησης, αναλύθηκαν τα δεδομένα τα οποία παρείχαν όλες οι Εταιρείες Διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων, τόσο σε επίπεδο ποσοτικών χαρακτηριστικών όσο και ποιοτικών.
Για την ανάλυση των δεδομένων χρησιμοποιήθηκε συγκεκριμένη μεθοδολογία εγκεκριμένη από την ACHMEA, μητρική της INTERAMERICAN, που ως αποτέλεσμα είχε την κατάταξη όλων των συνεργαζόμενων ΑΕΔΑΚ, καθώς και των αμοιβαίων κεφαλαίων που αυτές διαχειρίζονται. Η διαδικασία αυτή θα πραγματοποιείται από την εταιρεία σε ετήσια βάση και τα αποτελέσματά της θα διαμορφώνουν τις επιλογές των αμοιβαίων κεφαλαίων της πλατφόρμας «Capital».

antonpaper@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης