Τελευταία Νέα
Διεθνή

Maas (ΥΠΕΞ Γερμανίας): Από Βερολίνο, Μόναχο για μια νέα Διάσκεψη για τη Λιβύη - Η Γερμανία καλεί Sarraj και Haftar

Maas (ΥΠΕΞ Γερμανίας): Από Βερολίνο, Μόναχο για μια νέα Διάσκεψη για τη Λιβύη - Η Γερμανία καλεί Sarraj και Haftar
Ο δρόμος για την ειρήνη στη Λιβύη είναι ακόμη μακρύς, πολλά τα εμπόδια και μια νέα Διάσκεψη κρίνεται απαραίτητη σύμφωνα με τη Γερμανία
Νέα διάσκεψη για να συζητηθεί η κρίση στη Λιβύη οργανώνει η Γερμανία αυτή τη φορά στο Μόναχο.
Ο υπουργός Εξωτερικών Heiko Maas καλεί όσους συμμετείχαν στη Διάσκεψη του Βερολίνου να δώσουν το παρόν και στο Μόναχο, εκτιμώντας παράλληλα ότι οι πιθανότητες επίλυσης σύντομα, είναι ελάχιστες.
Μετά από τις μαραθώνιες συνομιλίες στη Διάσκεψη του Βερολίνου για την εξέρευση λύσης που θα διασφάλιζε την εκεχειρία στη Λιβύη, τη νέα δοκιμή της διεθνούς κοινότητας για επίτευξη ειρήνης, την αδυναμία Μόσχας και Άγκυρας να επιβάλλουν την τήρηση της ειρήνηςκαι τις εκατοντάδες παραβιάσεις στη Λιβύη της συμφωνίας για κατάπαυση του πυρός που επετεύχθη στη γερμανική πρωτεύουσα, ο εμφύλιος μαίνεται και οι προσπάθειες διαμεσολάβησης κρίνονται απαραίτητες.
Σε συνέχεια των μεσολαβητικών προσπαθειών για την επίλυση της κρίσης στη Λιβύη, παρά την παραβίαση του εμπάργκο όπλων στη χώρα, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Heiko Maas καλεί στο Μόναχο όσους συμμετείχαν στη διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη πριν από δυόμισι εβδομάδες.
«Προσκάλεσα μαζί με τον ειδικό απεσταλμένο των Ηνωμένων Εθνών για τη Λιβύη, τα κράτη που συμμετείχαν στη διάσκεψη του Βερολίνου, στις 16 Φεβρουαρίου στο Μόναχο στην πρώτη συνάντηση έπειτα από τη διάσκεψη», δήλωσε ο Σοσιαλδημοκράτης πολιτικός.
«Η έναρξη των συνομιλιών μεταξύ των δύο αντιμαχομένων μερών στη Γενεύη είναι ένα καλό σημάδι και θα υλοποιήσει μια σημαντική συμφωνία της Διάσκεψης του Βερολίνου για την Λιβύη.
Είναι επειγόντως αναγκαίο τα δύο μέρη να συζητήσουν τώρα για την επίτευξη μιας πραγματικής κατάπαυσης του πυρός και να διαπραγματευτούν το πλαίσιο γι' αυτήν.
Η διεθνής κοινότητα, αλλά κυρίως ο λαός της Λιβύης, αναμένει τώρα γρήγορα και συγκεκριμένα αποτελέσματα», δήλωσε ο Σοσιαλδημοκράτης πολιτικός.
Ωστόσο, εκτιμά ότι «οι πιθανότητες να επιλυθεί σύντομα η διαμάχη είναι μικρές και ο δρόμος προς την ειρήνη στη Λιβύη παραμένει μακρύς, οι συνομιλίες όμως που βρίσκονται τώρα σε εξέλιξη σηματοδοτούν ένα σημαντικό στάδιο.
Οι συνομιλίες της Γενεύης μας ενθαρρύνουν να συνεργαστούμε με επιμονή με τα Ηνωμένα Έθνη για την εφαρμογή των αποφάσεων του Βερολίνου.
Αυτό τον στόχο οφείλει να εξυπηρετήσει η προσεχής συνάντηση του Μονάχου», πρόσθεσε ο Heiko Maas.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης