Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η ΕΥ στο πλευρό της γυναικείας επιχειρηματικότητας

tags :
Η ΕΥ στο πλευρό της γυναικείας επιχειρηματικότητας
H EY στηρίζει τον θεσμό των Greek International Women Awards 2020
Πιστή στη σταθερή δέσμευσή της για την έμπρακτη υποστήριξη της διαφορετικότητας, της ίσης αντιπροσώπευσης και της ισότητας ευκαιριών στον χώρο εργασίας και τις επιχειρήσεις, η EY Ελλάδος στηρίζει τον θεσμό των Greek International Women Awards 2020, αναλαμβάνοντας την εποπτεία και διασφάλιση της διαδικασίας επιλογής των υποψηφίων.
Τα Greek International Women Awards ιδρύθηκαν το 2017 και αποτελούν θεσμό μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Τα βραβεία, διοργανώνονται από μία δυναμική ομάδα νεαρών Ελληνίδων του Λονδίνου, οι οποίες συνεισφέρουν εθελοντικά, και έχουν ως αποστολή να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν ταλαντούχες και δυναμικές Ελληνίδες από ολόκληρο τον κόσμο, με στόχο να ενδυναμώσουν και να εμπνεύσουν ακόμη περισσότερες γυναίκες, βοηθώντας τες να ξεχωρίσουν και εκείνες με τη σειρά τους.
Η EY, ως Process Review Sponsor του θεσμού, θα αναλάβει τη διασφάλιση της ποιότητας της διαδικασίας επιλογής, επιβεβαιώνοντας κατά την προκαταρκτική φάση του διαγωνισμού, ότι οι υποψήφιες πληρούν τα κριτήρια επιλεξιμότητας και καλύπτουν τα προσόντα που έχουν προσδιορισθεί από τους διοργανωτές. Υπεύθυνη του ελέγχου της διαδικασίας επιλογής, εκ μέρους της EY, θα είναι η κα Ευτυχία Κασελάκη, Εταίρος στο Τμήμα Συμβουλευτικών Υπηρεσιών και Επικεφαλής των Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Ανθρώπινου Δυναμικού της ΕΥ Ελλάδος. Παράλληλα, ο κος Παναγιώτης Παπάζογλου, Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥ Ελλάδος, θα συμμετάσχει στην τελική φάση του διαγωνισμού, ως μέλος της Κριτικής Επιτροπής, για την κατηγορία της επιχειρηματικότητας (Βραβείο “Business & Entrepreneurship”).
Η χορηγία των Greek International Women Awards 2020, αποτελεί μέρος των γενικότερων παγκόσμιων πρωτοβουλιών της EY για τη στήριξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας. Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα της EY, Entrepreneurial Winning Women, βοηθά, για πάνω από μία δεκαετία, γυναίκες επιχειρηματίες από όλο τον κόσμο, να επεκτείνουν την επιχείρησή τους βιώσιμα και να αναδειχθούν ηγέτες στην αγορά τους, παρέχοντάς τους καθοδήγηση, αλλά κυρίως, πρόσβαση στα εργαλεία, την τεχνογνωσία και τους πόρους του παγκοσμίου δικτύου της EY. Μέσα από αυτή της τη δράση, η EY έχει δημιουργήσει μια ζωντανή και δραστήρια παγκόσμια κοινότητα, η οποία φέρνει κοντά πάνω από 500 επιτυχημένες γυναίκες επιχειρηματίες-πρότυπα. Σημειώνεται ότι, φέτος στο πρόγραμμα συμμετέχει - για πρώτη φορά - Ελληνίδα επιχειρηματίας.
Παράλληλα, από το 2015, η ΕΥ παγκοσμίως, έχει παρουσιάσει το πρόγραμμα Women. Fast forward, το οποίο στηρίζει και προωθεί την ισότητα των φύλων στον εργασιακό χώρο, καθώς και την πρόοδο των γυναικών στις επιχειρήσεις, υποστηρίζοντας μια σειρά παγκόσμιων πρωτοβουλιών στους τομείς της εκπαίδευσης, της επιχειρηματικότητας, της απασχόλησης, της ηγεσίας και του αθλητισμού.
Μιλώντας κατά την εναρκτήρια εκδήλωση του θεσμού, που έλαβε μέρος την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020, στην κατοικία του Έλληνα Πρέσβη στο Λονδίνο, η κα Κασελάκη, τόνισε: «Για να αντιμετωπισθεί το σημερινό καθεστώς διακρίσεων, χρειάζονται, προφανώς, νομοθετικές πρωτοβουλίες, αλλά και ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των επιχειρήσεων. Χρειάζονται, όμως, και πρότυπα γυναικών με όραμα και θέληση, που ξεχώρισαν στην Ελλάδα και διεθνώς, και μπορούν να συγκινήσουν και να εμπνεύσουν με την ξεχωριστή τους πορεία».
Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τα Greek International Women Awards 2020 έχει ξεκινήσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης