Διεθνή

Βρετανία (Δημοσκόπηση): Τον Kier Starmer φαίνεται να προτιμούν οι ψηφοφόροι στην ηγεσία των Εργατικών

Βρετανία (Δημοσκόπηση): Τον Kier Starmer φαίνεται να προτιμούν οι ψηφοφόροι στην ηγεσία των Εργατικών
Η ίδια δημοσκόπηση φέρνει στη δεύτερη θέση τη βουλευτή Lisa Nandy και στην τελευταία την σκιώδη υπουργό Επιχειρηματικότητας, Rebecca Long Bailey.
Προβάδισμα στον Kier Starmer, σκιώδη υπουργό για το Brexit και έναν εκ των τεσσάρων υποψηφίων για την ηγεσία του Εργατικού κόμματος, δείχνει δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρία Ipsos Mori, τόσο μεταξύ των ψηφοφόρων του Εργατικού κόμματος όσο και στο ευρύτερο κοινό.
Η ίδια δημοσκόπηση φέρνει στη δεύτερη θέση τη βουλευτή Lisa Nandy και στην τελευταία την σκιώδη υπουργό Επιχειρηματικότητας, Rebecca Long Bailey.
Αν και με βάση το σύνολο των απαντήσεων των ερωτηθέντων, εάν οι τέσσερις υποψήφιοι έχουν αυτό που χρειάζεται για να γίνουν καλοί πρωθυπουργοί, σχεδόν οι μισοί δήλωσαν είτε ότι δεν γνωρίζουν ή ότι δεν έχουν συγκεκριμένη θέση, ο Kier Starmer κερδίζει στις προτιμήσεις στο ποσοστό αυτών που εκφράζουν την άποψή τους και εμφανίζεται να έχει τις περισσότερες πιθανότητες από τους αντιπάλους του να προσελκύσει νέους ψηφοφόρους στο κόμμα των Εργατικών.
Πιο συγκεκριμένα, ανάμεσα στο ευρύτερο κοινό, στην ερώτηση ποιος από τους τέσσερις υποψηφίους έχει αυτό που χρειάζεται για να είναι καλός πρωθυπουργός, ποσοστό 32% απάντησε ότι συμφωνεί στο πρόσωπο του Kier Starmer, 23% στο πρόσωπο της Lisa Nandy, 19% της Emily Thornberry και 14% της Rebecca Long Bailey.
Όταν η αντίστοιχη επιλογή δόθηκε στους υποστηρικτές των Εργατικών τα ποσοστά έδειξαν να ευνοούν και πάλι τον Kier Starmer, με ακόμη μεγαλύτερη διαφορά και ποσοστό 45%.
Η Lisa Nandy συγκέντρωσε το 33% αυτών που συμφωνούν, η Emily Thornberry 28% και η Rebecca Long Bailey 27%.
Σε άλλη ερώτηση προς το ευρύτερο κοινό για την πιθανότητα να σκεφτούν να ψηφίσουν τους Εργατικούς στις επόμενες εκλογές με επικεφαλής τον Kier Starmer, το 35% το θεωρεί πιθανό.
Οι πιθανότητες που συγκέντρωσε η Emily Thornberry αντιστοιχούν στο 33%, η Lisa Nandy στο 32% και η Rebecca Long Bailey στο 28%.
Η ίδια πιθανότητα τέθηκε σε μη Εργατικούς ψηφοφόρους, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους απάντησαν ότι το θεωρούν απίθανο.
Ωστόσο, με τον Kier Starmer  ως επικεφαλής το 20% απάντησε ότι το θεωρεί πιθανό, ενώ με την Rebecca Long Bailey το 12%.
Η Lisa Nandy και η Emily Thornberry βρέθηκαν στην δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης