Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στους FT, η διαμάχη των Μαρινάκη με Σαββίδη - Απροθυμία Μητσοτάκη για σύγκρουση με ολιγάρχες

Στους FT, η διαμάχη των Μαρινάκη με Σαββίδη - Απροθυμία Μητσοτάκη για σύγκρουση με ολιγάρχες
Στη διαμάχη των Ιβάν Σαββίδη και Ευάγγελου Μαρινάκη αλλά και στην παρέμβαση της κυβέρνησης για να αποφευχθεί ο υποβιβασμός του ΠΑΟΚ αναφέρονται οι Financial Times
Θέμα στους Financial Times έγινε η διαμάχη των Ιβάν Σαββίδη  και Ευάγγελου Μαρινάκη για το ποδόσφαιρο αλλά και η στάση της κυβέρνησης, που την τελευταία στιγμή πέρασε νόμο για να μην υποβαθμιστεί ο ΠΑΟΚ.
«Ένας από τους Έλληνες ολιγάρχες θεωρείται άνθρωπος του Κρεμλίνου λόγω των σχέσεών του με τον Vladimir Putin.
Ο άλλος είναι μεγιστάνας της ναυτιλίας και ιδιοκτήτης μιας αυτοκρατορίας μέσων ενημέρωσης.
Αλλά ο πλούτος και η επιρροή τους δεν έχει σταματήσει τον Ιβάν Σαββίδη και τον Βαγγέλη Μαρινάκη να συγκρουστούν για το ποδόσφαιρο.
Η διαμάχη μεταξύ των δύο ανδρών πέρασε και στην πολιτική αρένα όταν η κεντροδεξιά κυβέρνηση της Ελλάδας παρενέβη απροσδόκητα για να νομοθετήσει και να διευθετήσει διαμάχη σχετικά με τις ομάδες τους.
Η ανεξάρτητη αθλητική αρχή της Ελλάδας στις 27 Ιανουαρίου ζήτησε την υποβιβασμό του ΠΑΟΚ του κ. Σαββίδη, της κορυφαίας ομάδας της χώρας, λόγω της διαφωνίας για την κυριότητα.
Δύο ημέρες αργότερα, η κυβέρνηση προώθησε ένα νόμο που εμπόδισε τον υποβιβασμό, αλλά αφαίρεσε μονάδες από τον ΠΑΟΚ του κ. Σαββίδη, μια κίνηση που είναι πιθανό να εξασφαλίσει ότι ο Ολυμπιακός, ο πλησιέστερος ανταγωνιστής του, θα κερδίσει το πρωτάθλημα» αναφέρεται στο δημοσίευμα.
Στο δημοσίευμα περιλαμβάνονται και δηλώσεις κυβερνητικού αξιωματούχου, ο οποίος υποστηρίζει ότι ο κ. Μητσοτάκης φοβόταν ότι ο υποβιβασμός θα είχε ολέθριες συέπειες.
«Στόχος ήταν ο νόμος να αποτελέσει έναν συμβιβασμό διότι ο ΠΑΣΟΚ δεν θα υποβιβαστεί, ενώ ο Ολυμπιακός καθίσταται πρωτοπόρος για να κερδίσει πάλι το πρωτάθλημα έπειτα από ένα κενό ετών» δήλωσε ένας σύμβουλος στο υπουργείο Αθλητισμού.
Σύμφωνα με τους FT, οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι, με μόλις επτά μήνες στην κυβέρνηση, η απόφαση της κυβέρνησης αποδεικνύει ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι πρόθυμος να συγκρουστεί με τους ολιγάρχες ή να λάβει αντιλαϊκά μέτρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης