Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

DIW, ING: Νέοι φόβοι για ύφεση στη Γερμανία - Έρχεται η τέλεια καταιγίδα;

DIW, ING: Νέοι φόβοι για ύφεση στη Γερμανία - Έρχεται η τέλεια καταιγίδα;
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η βιομηχανική παραγωγή υποχώρηση για πέμπτη συνεχόμενη φορά τους τελευταίους επτά μήνες
Εντείνεται η ανησυχία για το ενδεχόμενο οικονομικής ύφεσης στη Γερμανία αφού η χώρα παρουσίασε τα χειρότερα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή μετά τον Ιανουάριο του 2009.
«Είμαι απαισιόδοξος σχετικά με το outlook της Γερμανίας διότι η Γερμανία θα μπορούσε να βιώσει κάτι σαν την τέλεια καταιγίδα» δήλωσε στο CNBC ο Marcel Fratzscher πρόεδρος του DIW (German Institute for Economic Research).
Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν πάρα πολλοί κίνδυνοι, όπως η επιβράδυνση του παγκόσμιου εμπορίου, ο κορωνοϊός, οι γεωπολιτικές συγκρούσεις, ένας αδύναμος χρηματοπιστωτικός τομέας την Ευρώπη και το Brexit.
Σημειώνεται ότι η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία υποχώρησε για πέμπτη συνεχόμενη φορά τους τελευταίους επτά μήνες, υποχωρώντας κατά σχεδόν 7%.
Σε ενημερωτικό σημείωμα, ο επικεφαλής οικονομολόγος της ING, Carsten Brzeski, επισημαίνεται ότι τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή έχει αυξήσει τον κίνδυνο ώστε τα στοιχεία της επόμενης εβδομάδας για το γερμανικό ΑΕΠ να παραπέμπουν σε ύφεση.
Υπενθυμίζεται πως τους τελευταίους 18 μήνες, η Γερμανία απέφυγε την ύφεση δύο φορές.
Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, η γερμανική οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί κατά 0,4% το 2020 και 0,9% το 2021.
«Μια έξυπνη αντίδραση από την κυβέρνηση θα ήταν να πει "λοιπόν, είμαστε διαχειριστές κινδύνου (risk manager), τώρα πρέπει να σταθεροποιήσουμε την οικονομία» είπε ο Fratzscher από το DIW και συμπλήρωσε «αυτή τη στιγμή έχουμε μια παράλυση, δεν υπάρχει η πολιτική βούληση για δημοσιονομικές δαπάνες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης