Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πέντε Βρετανοί προσβλήθηκαν από τον κορωνοϊό στη Γαλλία

Πέντε Βρετανοί προσβλήθηκαν από τον κορωνοϊό στη Γαλλία
Στα νέα κρούσματα περιλαμβάνεται ένα παιδί
Πέντε Βρετανοί πολίτες διαγνώστηκαν με τον κορωνοϊό στη Γαλλία, μετά τη διαμονή τους στο ίδιο σαλέ και την επαφή που είχαν με ένα πρόσωπο το οποίο είχε επιστρέψει από τη Σιγκαπούρη, ανακοίνωσε το Σάββατο (8/2/2020) η υπουργός Υγείας  Agnes Bouzyn.
Στα νέα κρούσματα περιλαμβάνεται ένα παιδί, πρόσθεσε η Bouzyn, αναφέροντας ότι οι ασθενείς δεν είναι σε σοβαρή κατάσταση. Η υπουργός είπε ότι οι Βρετανοί που προσβλήθηκαν από τον κορωνοϊό στη Γαλλία έμειναν όλοι στο ίδιο σαλέ στην ορεινή περιοχή της Σαβοΐας, στην ανατολική Γαλλία.
Ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον ιό στη Γαλλία έχει ανέλθει πλέον στους 11.
Η Bouzyn είπε ότι η ομάδα των πρόσφατα μολυσμένων ανθρώπων με τον ιό αποτελούν «μια ομάδα, ένα σύνολο γύρω από ένα αρχικό κρούσμα», μετά τη διαμονή τους στο ίδιο σαλέ στο χιονοδρομικό κέντρο του Κονταμίν Μονζουά της 'Ανω Σαβοΐας.
«Αυτό το αρχικό κρούσμα έπεσε στην αντίληψή μας χθες το βράδυ.
Είναι Βρετανός πολίτης που είχε επιστρέψει από τη Σιγκαπούρη όπου είχε μείνει μεταξύ 20 και 23 Ιανουαρίου και έφθασε στη Γαλλία στις 24 Ιανουαρίου για τέσσερις ημέρες», δήλωσε η Bouzyn.
Δύο από τα διαμερίσματα του σαλέ εξετάζονται, δήλωσε άλλος αξιωματούχος των υπηρεσιών υγείας σε τηλεοπτική συνέντευξη Τύπου.
Οι Βρετανοί νοσηλεύτηκαν τη νύχτα στην περιοχή, πρόσθεσε το υπουργείο.
 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης