Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Στη Φλώρινα ο Χατζηδάκης: Στοίχημα της κυβέρνησης η απολιγνιτοποίηση – Στόχος να κάνουμε την περιοχή ελκυστική

Στη Φλώρινα ο Χατζηδάκης: Στοίχημα της κυβέρνησης η απολιγνιτοποίηση – Στόχος να κάνουμε την περιοχή ελκυστική
«Στόχος μας είναι να κάνουμε την περιοχή ελκυστική με τα κίνητρα που θα θεσμοθετήσουμε για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων», τόνισε ο Κ. Χατζηδάκης
Σε ευρεία σύσκεψη με τους φορείς της Φλώρινας, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού συμβουλίου Αμυνταίου, συμμετείχε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κ. Χατζηδάκης, ο οποίος τους επανέλαβε ότι «η απολιγνιτοποίηση αποτελεί στοίχημα για τον ίδιο αλλά και για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη».
Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι «στόχος μας είναι να κάνουμε την περιοχή ελκυστική με τα κίνητρα που θα θεσμοθετήσουμε για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων».
Σημειώνεται ότι τον υπουργό συνόδευαν ο υφυπουργός  Ενέργειας, Γ. Θωμάς, ο πρόεδρος της ΔΕΗ,  Γ. Στάσσης και στελέχη της επιχείρησης.
Ωστόσο,  να δοθεί περισσότερος χρόνος στην απολιγνιτοποίηση της περιοχής και παράταση στην λειτουργία των Ατμό Ηλεκτρικών μονάδων ζήτησαν πολλοί εκπρόσωποι επαγγελματικών φορέων, όπως εταιριών που σχετίζονται με εργασίες στο χώρο της ΔΕΗ, αλλά και εργαζόμενοι σε ιδιωτικές εταιρίες.
Κατά την τοποθέτησή της η κα Καλλιαροπούλου, που απασχολεί στην μετά ποιητική επιχείρηση που διευθύνει πάνω από 250 εργαζομενους, ανέφερε ότι με την απολιγνιτοποίηση εκτός των άλλων,  μπορεί να χαθούν περιζήτητες ειδικότητες τεχνικών που χρειάστηκε χρόνος και χρήμα για να τις αποκτήσουμε και ανήκουν στο πλούτο της περιοχής.
Η ίδια εξέφρασε τις επιφυλάξεις της ως προς την αποτελεσματικότητα του δημοσίου τομέα στις διαδικασίες απολιγνιτοποίησης.
Σημειώνεται ότι προηγήθηκε η επίσκεψη του Κ. Χατζηδάκη στον γραφικό οικισμό του Νυμφαίου Φλώρινας, απ΄ όπου ο ίδιος δήλωσε εντυπωσιασμένος και σημείωσε ότι «έχει μια θαυμαστή τουριστική δραστηριότητα τις τελευταίες δεκαετίες, αλλά ταυτόχρονα είναι και κέντρο της δραστηριότητας του "Αρκτούρου", της οικολογικής οργάνωσης που προστατεύει την αρκούδα».
 «Με την επίσκεψη στο καταφύγιο της αρκούδας και του λύκου θέλω να δείξω σε όλη τη Δυτική Μακεδονία ότι υπάρχουν και μπορεί να υπάρξουν και άλλες εναλλακτικές δραστηριότητες πέραν του λιγνίτη, στον αγροτουρισμό, στην εναλλακτική γεωργία, στις υπηρεσίες.
Η Δυτική Μακεδονία έχει μέλλον», υπογράμμισε ο κ. Χατζηδάκης.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης