Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εμπορική συμφωνία εντός του 2020 επιδιώκει να συνάψει η Βρετανία με την Ιαπωνία - Αρχίζουν άμεσα συνομιλίες

Εμπορική συμφωνία εντός του 2020 επιδιώκει να συνάψει η Βρετανία με την Ιαπωνία - Αρχίζουν άμεσα συνομιλίες
Τα ανταλλάγματα που ζήτησε το Τόκιο από το Λονδίνο
Συνομιλίες με την Ιαπωνία τις επόμενες εβδομάδες ώστε να συνάψει μαζί της εμπορική συμφωνία εντός του 2020, επιδιώκει η Βρετανία, έγινε γνωστό δια στόματος του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών Dominic Raab, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ιάπωνα ομόλογό του Toshimitsu Motegi.
Από την πλευρά του ο Ιάπωνας υπουργός Εξωτερικών ζήτησε από τη Βρετανία να άρει τους περιορισμούς στις εισαγωγές τροφίμων, που είχαν επιβληθεί στο πλαίσιο της ΕΕ, μετά την πυρηνική καταστροφή στη Φουκουσίμα το 2011.
«Η φιλοδοξία μας  είναι να υπογραφεί εμπορική συμφωνία μέχρι το τέλος του έτους. Μπορούμε σίγουρα να  ξεκινήσουμε συνομιλίες νωρίτερα από την Άνοιξη », δήλωσε ο Raab στο Reuters.
«Η Ιαπωνία βρίσκεται αρκετά ψηλά στον κατάλογο προτεραιοτήτων μας εν μέρει λόγω του μεγέθους της αγοράς, αλλά και επειδή είναι μια απολύτως κεντρική χώρα στην περιοχή του Ειρηνικού», πρόσθεσε.
Ο Motegi, ο οποίος επίσης δήλωσε ότι η Ιαπωνία επιθυμεί  την ταχεία ολοκλήρωση των εμπορικών συνομιλιών, συναντήθηκε με τον Raab στο Τόκιο κατά τη διάρκεια του πρώτου ταξιδιού του στο εξωτερικό μετά το Brexit και διαπραγματεύεται τις μελλοντικές σχέσεις του Ηνωμένου Βασιλείου με τις Βρυξέλλες.
Επιπλέον ξεκινά ελεύθερες εμπορικές συνομιλίες με άλλες μεγάλες οικονομίες, ΗΠΑ και Ιαπωνία.
Η σπουδή της Βρετανίας βιασύνη της Βρετανίας να συνάψει εμπορικές συμφωνίες με άλλες οικονομίες, θα μπορούσε να αποβεί προς όφελος της Ιαπωνίας, που επιδιώκει καλύτερους όρους.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης