Τελευταία Νέα
Πολιτική

Johansson: Η Κομισιόν εργάζεται για μια νέα συμφωνία μετανάστευσης και ασύλου

Johansson: Η Κομισιόν εργάζεται για μια νέα συμφωνία μετανάστευσης και ασύλου
«Στοχεύουμε σε έναν υλοποιήσιμο συμβιβασμό, σε ένα σύστημα όπου οι χώρες-μέλη θα θέλουν και θα είναι υποχρεωμένες να συνεισφέρουν στην αλληλλεγγύη», δηλώνει η Ylva Johansson
«Εργαζόμαστε εντατικά για τη νέα συμφωνία για τη μετανάστευση και το άσυλο», αναφέρει η Ευρωπαία Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Ylva Johansson, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «RealNews».
Ο συμβιβασμός όλων των χωρών-κρατών της ΕΕ, ώστε να υιοθετηθεί μια κοινή και υποχρεωτική ευρωπαϊκή πολιτική  στο προσφυγικό, είναι ο στόχος της Ylva Johansson.
Η Σουηδή πολιτικός , που είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης, δηλώνει πως η Κομισιόν εργάζεται για τη δημιουργία μιας νέας ευρωπαϊκής συμφωνίας, που θα καλύπτει τους τομείς της παράνομης μετανάστευσης, του ελέγχου συνόρων και των αιτιών που προκαλούν τη μετανάστευση.
Μεταξύ άλλων, υπογραμμίζει πως  «στοχεύουμε σε έναν υλοποιήσιμο συμβιβασμό, σε ένα σύστημα όπου οι χώρες-μέλη θα θέλουν και θα είναι υποχρεωμένες να συνεισφέρουν στην αλληλλεγγύη».
Ακόμη, σημειώνει ότι η  Επιτροπή γνωρίζει ότι ο αριθμός των αφίξεων στα νησιά του Αιγαίου έχει αυξηθεί τους τελευταίους μήνες και παρακολουθεί «πολύ στενά αυτή την κατάσταση».
Προσθέτει ότι η Επιτροπή υποστηρίζει τις ελληνικές Αρχές στη δημιουργία επιπλέον καταφυγίων για τα παιδιά στην ενδοχώρα, ενώ θα συνεχίσει να υποστηρίζει την Ελλάδα στη μετεγκατάσταση ανθρώπων από τα νησιά σε νέα κέντρα.
Περαιτέρω, η Ylva Johansson  κάνει αναφορά στην υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τις ελληνικές αρχές και με ευρωπαϊκά κονδύλια: «50 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ενσωμάτωσης που θα δημιουργήσουν 2.000 θέσεις για παιδιά σε ασφαλείς χώρους στην ενδοχώρα, 4,2 εκατ. ευρώ για τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης για τη δημιουργία επιπλέον ζωνών ασφαλείας για τα παιδιά στα ελληνικά νησιά και επιπλέον κεφάλαια για εγκαταστάσεις ευάλωτων αιτούντων άσυλο στο Καρά Τεπέ στη Λέσβο, στην Κω και στη Λέρο».
Σχετικά με την Κοινή Δήλωση μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας, δηλώνει ότι τα δύο μέρη «παραμένουν δεσμευμένα στην εφαρμογή της», ότι η Ένωση «συνεχίζει να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της» και ότι «η Τουρκία παραμένει παράγοντας - κλειδί για τη διαχείριση της μετανάστευσης».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης