Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέος κοροναϊός: Δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Ισπανία – Στη Βρετανία επαναπατρίστηκαν 200 πολίτες

Νέος κοροναϊός: Δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Ισπανία – Στη Βρετανία επαναπατρίστηκαν 200 πολίτες
Οι επαναπατρισθέντες θα μείνουν σε καραντίνα για 14 ημέρες
Το δεύτερο κρούσμα του νέου κοροναϊού επιβεβαίωσε την Κυριακή 9/2 το Εθνικό Κέντρο Μικροβιολογίας της Ισπανίας στη χώρα.
Οι εξετάσεις που έγιναν σε ένα από τα τέσσερα άτομα, για τα οποία υπήρχαν υποψίες ότι προσβλήθηκαν από τον ιό στη Μαγιόρκα, βγήκαν θετικές στον ιό. Για τους υπόλοιπους τρεις, τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά.
Ο ασθενής, μαζί με τους άλλους 3, είχαν τεθεί υπό ιατρική παρακολούθηση στη Μαγιόρκα την Παρασκευή 7/2 , αφότου ήρθαν σε επαφή με κάποιον στη Γαλλία, ο οποίος διαγνώστηκε με τον ιό.
Στο μεταξύ, στη Βρετανία προσγειώθηκε την Κυριακή 9/2 και το δεύτερο αεροπλάνο που είχε ναυλώσει το Λονδίνο για τον επαναπατρισμό σχεδόν 200 Βρετανών και άλλων ξένων πολιτών που βρίσκονταν στην επαρχία Χουμπέι.
 Το αεροπλάνο, το οποίο απογειώθηκε το Σάββατο 8/2 από την πόλη Ουχάν στις 3:20 τοπική ώρα (21:20 ώρα Ελλάδος) προσγειώθηκε το πρωί της Κυριακής 9/2 στη βάση του Μπράιζ Νόρτον, περίπου 120 χιλιόμετρα δυτικά του Λονδίνου.
Οι επαναπατρισθέντες θα μείνουν σε καραντίνα για 14 ημέρες.
Σημειώνεται ότι η Βρετανία είχε ήδη επαναπατρίσει 94 Βρετανούς από την Ουχάν, εκ των οποίων οι 83 σε μια πρώτη πτήση που είχαν ναυλώσει οι βρετανικές αρχές σε συνεργασία με τις ισπανικές αρχές και ακόμη 11 επαναπατρίστηκαν με γαλλική πτήση που συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης