Πολιτική

Χατζηδάκης: Κροκοδείλια δάκρυα του ΣΥΡΙΖΑ για τον λιγνίτη - Δεν είναι πια διαμάντι και πετράδι, είναι βαρίδι

Χατζηδάκης: Κροκοδείλια δάκρυα του ΣΥΡΙΖΑ για τον λιγνίτη - Δεν είναι πια διαμάντι και πετράδι, είναι βαρίδι
O λιγνίτης δεν μπορεί να είναι επιλογή, τόνισε ο Κ. Χατζηδάκης
Για κροκοδείλια δάκρυα του ΣΥΡΙΖΑ στο ζήτημα της απόσυρσης των λιγνιτικών μονάδων παραγωγής ρεύματος της ΔΕΗ, έκανε λόγο ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κ. Χατζηδάκης, ο οποίος υπενθύμισε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση προσπάθησε να πουλήσει λιγνιτικές μονάδες της επιχείρησης αλλά απέτυχε.
Ο κ. Χατζηδάκης σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα FM ανέφερε ότι «θα έπρεπε να είχε γίνει κατανοητό στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και σε μια σειρά από άλλους τοπικούς παράγοντες, οι οποίοι χύνουν κροκοδείλια δάκρυα τώρα, ενώ ξέρουν ότι η πώληση των λιγνιτικών μονάδων που δρομολόγησε δύο φορές ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τελεσφόρησε, ακριβώς διότι ο λιγνίτης δεν είναι πια διαμάντι και πετράδι, είναι βαρίδι για όποιον τον έχει».
Πρόσθεσε ότι  «τη δεύτερη φορά μάλιστα που έγινε η προσπάθεια από το ΣΥΡΙΖΑ για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων έγινε χωρίς κατώφλι.
Μπορούσε να γίνει η πώληση και με 1 ευρώ και δεν βρέθηκε ενδιαφερόμενος.
Επομένως, το ότι θυμήθηκαν τώρα ότι πρέπει να κρατήσουμε το λιγνίτη, έστω και για κάποια περισσότερα χρόνια, νομίζω ότι δείχνει σαν να μην κατάλαβαν καν τι έγινε πριν από μερικούς μήνες από τους ίδιους».
Ακόμη, ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι ο λιγνίτης δεν μπορεί να είναι επιλογή, όχι μόνο για λόγους περιβαλλοντικούς, αλλά και για οικονομικούς, αφού η ΔΕΗ «το 2018 μόνο από το λιγνίτη έχασε 200 εκατ. ευρώ, το 2019 έχασε 300 εκατ. ευρώ και φέτος θα χάσει μάλλον περισσότερο, λόγω των τιμών του διοξειδίου του άνθρακα».
Ο υπουργός χαρακτήρισε κατανοητές τις ανησυχίες των κατοίκων και των εργαζόμενων της Δυτικής Μακεδονίας, τονίζοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να δοθούν επενδυτικά κίνητρα για να αναπτυχθούν περαιτέρω και οι άλλες σημαντικές οικονομικές δραστηριότητες, που ήδη υπάρχουν στην περιοχή.
Ανέφερε εκ νέου ότι υπεβλήθη αίτημα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να υπάρξει μια ειδική ζώνη φορολογικών κινήτρων στη Δ. Μακεδονία και στη Μεγαλόπολη, ενώ έκανε αναφορά και στην αποκατάσταση των εδαφών των ορυχείων που θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας, υπενθυμίζοντας ότι στην πρώτη συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής για την απολιγνιτοποίηση συμμετείχε η αρμόδια Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την περιφερειακή πολιτική, η οποία δήλωσε δημόσια ότι τα κονδύλια που θα δοθούν στη Δυτική Μακεδονία και τη Μεγαλόπολη θα είναι από 3,7 έως 4,4 δισ. ευρώ.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης