Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωρικάκος: Η οικονομία απελευθερώνεται από τη γάγγραινα της υπερφορολόγησης

Θεοδωρικάκος: Η οικονομία απελευθερώνεται από τη γάγγραινα της υπερφορολόγησης
Ο υπουργός Εσωτερικών άσκησε κριτική στην προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι οι Έλληνες ταλαιπωρηθήκαν τα προηγούμενα χρόνια
Η ανάταξη της οικονομίας, η ασφάλεια και  ενότητα είναι οι βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης, όπως τις ιεράρχησε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας σε εκδήλωση της ΝΔ στη Λάρισα.
Ο υπουργός Εσωτερικών άσκησε κριτική στην προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι οι «Έλληνες ταλαιπωρηθήκαν τα προηγούμενα χρόνια και η προηγούμενη τετραετία είχε γεννήσει ψεύτικες ελπίδες».
Μιλώντας για τον σχεδιασμό και τις πολιτικές της κυβέρνησης, ο υπουργός εσωτερικών, είπε ότι «έχουμε την υποχρέωση να πάμε μπροστά», ενώ μιλώντας για τον τομέα της οικονομίας, είπε ότι «είναι βέβαιο ότι πηγαίνει πολύ καλύτερα».
Πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο ζήτημα της φορολογίας, και στις πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού για τον ΕΝΦΙΑ σημειώνοντας ότι «ο πρωθυπουργός προχώρησε σε μια σημαντική μείωση της φορολογίας».
«Όλοι μας πληρώνουμε 22% λιγότερο ΕΝΦΙΑ και από την επόμενη χρονιά θα πληρώνουμε ακόμη 8% λιγότερο ΕΝΦΙΑ.
Οι Έλληνες δεν θα ντρεπόμαστε και δεν θα φοβόμαστε για την ιδιοκτησία μας με την οποία είμαστε ταυτισμένοι.
Γιατί ναι ο Έλληνας, η μεσαία τάξη και κάθε ελληνική οικογένεια είναι ταυτισμένοι με την ακίνητη περιουσία την οποία έκανε ύστερα από σκληρή δουλειά», σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος.
Μεταξύ άλλων είπε, ότι κυβέρνηση μειώνει σταδιακά τις ασφαλιστικές εισφορές, βάζει τέλος στην «Εισφορά Αλληλεγγύης σε βάθος τετραετίας και τέλος στο Τέλος Επιτηδεύματος, για να τονίσει πως «η οικονομία απελευθερώνεται από την γάγγραινα της υπερφορολόγησης την οποία είχε επιβάλει η προηγούμενη κυβέρνηση από την ιδεοληψία και την ανικανότητα της».
Ειδική αναφορά έκανε ο υπουργός στο δημογραφικό πρόβλημα τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση στέκεται ιδιαίτερα στην ανάγκη να στηριχθεί η νέα γενιά, να ανασάνει η οικονομία, να γίνουν δουλείες προκειμένου κάθε νέο ζευγάρι να θέλει να χτίσει την ζωή του και την οικογένεια του στην Ελλάδα».
Επίσης μίλησε για την ανάγκη στήριξης του πρωτογενούς τομέα, σημειώνοντας ότι «η Ελλάδα χρωστάει στους ανθρώπους του Θεσσαλικού κάμπου».
Όπως είπε, πρέπει να γίνουν βήματα για περισσότερη μείωση της φορολογίας των αγροτών, να στηριχθούν οι καινοτόμες αγροτικές δράσεις ώστε τα νέα παιδιά να φιλοδοξούν να γίνουν επαγγελματίες της γης με προσφορά στη Θεσσαλία και σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Μιλώντας για την ανάγκη των μεταρρυθμίσεων στο κράτος, ο υπουργός Eσωτερικών, αναφέρθηκε στο θέμα της απλής αναλογικής τονίζοντας ότι «αν δεν είχαμε κάνει πράξη μέσα στις πρώτες 20 ημέρες της κυβερνητικής θητείας το νόμο που διόρθωνε τα τεράστια προβλήματα κυβερνησιμότητας από την απλή αναλογική, δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει».
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης