Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Υποχωρεί το επενδυτικό κλίμα για τον Φεβρουάριο 2020 - Στις 5,2 μονάδες ο δείκτης Sentix

Ευρωζώνη: Υποχωρεί το επενδυτικό κλίμα για τον Φεβρουάριο 2020 - Στις 5,2 μονάδες ο δείκτης Sentix
Τα στοιχεία για το επενδυτικό κλίμα στην Ευρωζώνη ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Πτώση καταγράφει το επενδυτικό κλίμα στην Ευρωζώνη για τον Φεβρουάριο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (10/2) στοιχεία του ερευνητικού ομίλου Sentix, μετά από τρεις συνεχόμενους μήνες κατά τους οποίους σημειώθηκε άνοδος.
Ειδικότερα, ο δείκτης επενδυτικούς κλίματος διαμορφώθηκε στις 5,2 μονάδες, έναντι 7,6 μονάδων τον Ιανουάριο του 2020, με τα στοιχεία ωστόσο να αποδεικνύονται καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα υποχωρήσει περαιτέρω στις 4,1 μονάδες.
Σύμφωνα με τον Sentix, η πτώση του δείκτη οφείλεται ως επί το πλείστον στην έξαρση του κορωνοϊού, με τον όμιλο ωστόσο να διευκρινίζει ότι ο αντίκτυπος του ιού στην οικονομία της Ευρωζώνης παραμένει ακόμα περιορισμένος.
«Τα δραστικά μέτρα που έλαβε η κινεζική κυβέρνηση για την περιοχή του Χουμπέι δείχνουν τον κίνδυνο που υπάρχει για την παγκόσμια οικονομία, εάν η επιδημία δε μπορείε να περιοριστεί εκ νέου», αναφέρει ο Sentix, για να προσθέσει ότι «μέχρι στιγμής οι επιπτώσεις στην οικονομία είναι σχετικά περιορισμένες από την οπτική των επενδυτών που ερωτήθηκαν, ακόμα και αν είναι σημαντικές για την Κίνα».
«Η ισχύς των Ηνωμένων Πολιτειών βοηθάει την παγκόσμια οικονομία», υπογράμμισε ο ερευνητικός όμιλος, ενώ πρόσθεσε ότι «ακόμα και στη γερμανία οι επενδυτές είναι σχετικά χαλαροί, παρά το γεγονός ότι η χώρα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το πακγόσμιο εμπόριο και την οικονομία της Ασίας».
Όσον αφορά την Κίνα, ο Sentix διευκρίνισε ότι «ο ιός αποτελεί σημαντικό βάρος και οι επιδράσεις είναι αρκετά ισχυρότερες», καθώς ο σχετικός δείκτης επενδυτικού κλίματος της Ασίας, εξαιρουμένης της ΙΑπωνίας, υποχώρησε κατά -11,3 μονάδες σε σύγκριση με τον Ιανουάριο.
Ωστόσο, η έκθεση υπογραμμίζει ότι «οι επενδυτές δεν αναμένουν ακόμα περαιτέρω σημαντικές επιπτώσεις, γεγονός που επίσης οφείλεται στην ισχύ των Ηνωμένων Πολιτειών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης