Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

‘Εκλεισε το ιστορικό ζαχαροπλαστείο «Κοραής» μετά το «Αιγαίον» και το «Karavan»

tags :
‘Εκλεισε το ιστορικό ζαχαροπλαστείο «Κοραής» μετά το «Αιγαίον» και το «Karavan»
Tο ζαχαροπλαστείο «Κοραής», που μετρούσε 50 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά.
Ένα ακόμη ιστορικό ζαχαροπλαστείο έβαλε λουκέτο. Eλιχε προηγηθεί το κλείσιμο του «Αιγαίον» αλλά και της αλυσίδας Karavan
Ο λόγος για το ζαχαροπλαστείο «Κοραής», που μετρούσε 50 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά.
Βρισκόταν στην διασταύρωση Ναυαρίνου και Ιποκράτους και εκεί σύχναζαν μεγάλα ονόματα της τέχνης και του θεάτρου.


Πριν λίγες ημέρες η ιδιοκτησία του ζαχαροπλαστείου ανήρτησε επιγραφή στην οποία ανέφερε: «Αγαπητοί μας πελάτες, σας ενημερώνουμε ότι το Ζαχαροπλαστείο “ΚΟΡΑΗΣ”, μετά από σχεδόν 50 έτη συνεχούς λειτουργίας, θα κλείσει τις πόρτες του λόγω ιδιόχρησης από τη νέα ιδιοκτήτρια όλη της πολυκατοικίας. Σας ευχαριστούμε θερμά που μας στηρίξατε και μας τιμήσατε τόσα χρόνια με την παρουσία σας. Με εκτίμηση, εκ της Διευθύνσεως του Ζαχαροπλαστείου “ΚΟΡΑΗΣ”».

Το λουκέτο στο «Αιγαίον»

Μπορεί να άντεξε τον πόλεμο του ’40….δεν άντεξε όμως την κρίση και οδηγήθηκε στο λουκέτο.
Ο λόγος για το ιστορικό ζαχαροπλαστείο, φημισμένο κυρίως για τους λουκουμάδες του, «Αιγαίον» στην Πανεπιστημίου, που μετά από 91 αδιάλειπτα χρόνια λειτουργίας, αναγκάστηκε να κατεβάσει ρολά το 2017.
Το «Αιγαίον» άνοιξε το 1926 από τον χιώτη Γεώργιο Φύλλα και στεγαζόταν στο νεοκλασικό κτίριο κατασκευής του 1890 στην οδό Πανεπιστημίου 46 και Χαριλάου Τρικούπη στο κέντρο της Αθήνας.
Τα τελευταία χρόνια το «Αιγαίον» πέρασε στην τρίτη γενιά, στον Γιώργο Φύλλα ο οποίος έθεσε ως στόχο να διατηρήσει και να επεκτείνει την οικογενειακή επιχείρηση.
Ωστόσο τα πράγματα δεν ήρθαν όπως τα περίμενε.
Η οικονομική κρίση που έδωσε ισχυρό χτύπημα στην κατανάλωση, η υποβάθμιση του κέντρου αλλά και το γεγονός ότι η Πανεπιστημίου τα τελευταία χρόνια έχει ερημώσει με αρκετά καταστήματα να παραμένουν ξενοίκιαστα, οδήγησε στην απόφαση να κλείσει η επιχιείρηση.

«Κaravan»: Έκλεισαν μετά από 35 χρόνια


Σε διακοπή της λειτουργίας τους τον Μάρτιο του 2019, προχώρησαν τα ζαχαροπλαστεία Karavan, ύστερα από 35 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά.
Σε ανάρτηση που μπήκε τότε στις πόρτες των καταστημάτων αναφέρεται «Αγαπητοί μας πελάτες, θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι δυστυχώς η αλυσίδα καταστημάτων Karavan, θα πάψει να λειτουργεί πλέον. Σας ευχαριστούμε θερμά που μας υποστηρίξατε τόσα χρόνια με την αγάπη σας. Με εκτίμηση, Karavan».
Η αιτία ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες η μειωμένη ζήτηση που καταγράφονταν στα καταστήματα της αλυσίδας. Παρά τις προσπάθειες των ιδιοκτητών, η ανάκαμψη δεν ήρθε και η απόφαση να κατεβάσει ρολά η αλυσίδα ήταν αναπόφευκτη.
Τα ζαχαροπλαστεία Karavan δημιουργήθηκαν το 1984 και διέθεταν περισσότερες από 100 αποκλειστικές δημιουργίες μπακλαβά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης