Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Teneo Intelligence για παραίτηση Kramp-Karrenbauer: Αβέβαιη η πολιτική κατεύθυνση του CDU

Teneo Intelligence για παραίτηση Kramp-Karrenbauer: Αβέβαιη η πολιτική κατεύθυνση του CDU
Η Annegret Kramp-Karrenbauer ανακοίνωσε την πρόθεση της να παρατηθεί από την ηγεσία του CDU και κατά συνέπεια να μην διεκδικήσει την καγκελαρία 
Στον διάδοχο της Annegret Kramp-Karrenbauer στον τιμόνι του CDU αλλά και στην καγκελαρία έχκυν εστιάσει οι αναλυτές, μετά την ανακοίνωση της πρόθεσης της να παραιτηθεί.
Μάλιστα, ο επόμενος ηγέτης θα μπει στο μικροσκόπιο και της Ευρώπης, καθώς η Γερμανία θεωρείται ηγέτιδα δύναμη, αν και η οικονομία σχεδόν εισήλθε σε ύφεση το 2019.
Ο Carsten Nickel από την Teneo Intelligence δήλωσε στο CNBC ότι η ανακοίνωση δημιουργεί περαιτέρω αβεβαιότητα σχετικά με το μέλλον του CDU.
«Το βασικό ζήτημα που δεν έχει επιλυθεί είναι εάν το CDU κάνει στροφή προς μια πιο παραδοσιακή δεξιά ή εάν επιθυμεί να παραμείνει κεντρώο όπως συνέβη την περίοδο Merkel» επισημαίνει.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το διαρθρωτικό πρόβλημα του CDU μεταξύ κεντρώων και συντηρητικών -τόσο εντός του κόμματος όσο και μεταξύ των ψηφοφόρων- ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση για το κόμμα.
«Η ανησυχία μου, κοιτάζοντας στο παρελθόν, ένα έτος πριν ήταν πως όποιος κι αν αναλάμβανε τα ηνία του CDU (είτε ήταν συντηρητικός είτε φιλελεύθερος) θα ηγείτο ενός κόμματος που είναι βαθιά διχασμένο» δήλωσε ο Nickel.
Οι επόμενες εκλογές της Γερμανίας θα διεξαχθούν το 2021.
Ωστόσο υπάρχει έντονη φημολογία ότι εάν ο συνασπισμός CDU-CSU/SPD καταρρεύσει, θα διεξαχθούν πρόωρες εκλογές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης