Τελευταία Νέα
Οικονομία

«Κλειδί» η χρηματοδότηση επενδύσεων για την ανάπτυξη της ελληνικής αγροτικής παραγωγής

tags :
«Κλειδί» η χρηματοδότηση επενδύσεων για την ανάπτυξη της ελληνικής αγροτικής παραγωγής
Το ενδιαφέρον χιλιάδων αγροτών προσέλκυσε η Διεθνής Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων Agrotica 2020
Η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα σε μία κατεξοχήν αγροτοκτηνοτροφική χώρα όπως η Ελλάδα, αποτελεί κομβικό σημείο για την ανάπτυξη της οικονομίας μέσα από πολυδιάστατες δράσεις, που θα εκσυγχρονίζουν τον τρόπο παραγωγής, θα δημιουργούν νέες συνέργειες με στόχο, αφενός την αύξηση του παραγόμενου προϊόντος, αφετέρου, τη δημιουργία ποιοτικότερων προϊόντων με ανταγωνιστικές τιμές πιο κοντά στον καταναλωτή.
Στο παραπάνω μοντέλο στόχευε η Διεθνής Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων Agrotica 2020 που πραγματοποιήθηκε 30.1.2020 -2.2.2020, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, μίας από τις πέντε μεγαλύτερες εκθέσεις στον τομέα της γεωργίας στη Βαλκανική και Ευρωπαϊκή αγορά και προσέλκυσε το ενδιαφέρον χιλιάδων αγροτών.
Στην έκθεση συμμετείχαν σημαντικοί leaders στην εμπορία και πώληση εφοδίων και γεωργικών μηχανημάτων όπως και αντιπροσωπευτικοί οίκοι των μεγαλύτερων εταιριών του κλάδου, παγκοσμίως, ενώ πραγματοποιήθηκαν και παράλληλες εκδηλώσεις με στόχο τη δικτύωση των συμμετεχόντων, την ανάδειξη του ερευνητικού και επιστημονικού έργου εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και φορέων καθώς και άλλων καινοτόμων πρωτοβουλιών.

Image

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον σημείο της έκθεσης αποτέλεσε το περίπτερο της Εθνικής Τράπεζας, όπου οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τα εξειδικευμένα στελέχη της Τράπεζας για το σύνολο των τραπεζικών προϊόντων και λύσεων που απευθύνονται σε αγρότες και σε αγροτικές επιχειρήσεις μέσω εξειδικευμένων προϊόντων και προγραμμάτων της Εθνικής Τράπεζας.
Συμμετέχοντας για 5η συνεχόμενη φορά στην έκθεση Agrotica 2020, η Εθνική Τράπεζα επιβεβαίωσε τις διαχρονικά καλές σχέσεις που διατηρεί με τον αγροτικό κόσμο και τη στρατηγική της βούληση για τη στήριξη νευραλγικών τομέων της ελληνικής οικονομίας, όπως της γεωργίας και της κτηνοτροφίας.



Επιπλέον, με τα προϊόντα που διαθέτει, ενισχύει την αγροτική ανάπτυξη της χώρας με λύσεις για την τεχνολογική και περιβαλλοντική αναβάθμιση της παραγωγής.
Αυτά τα προϊόντα και προγράμματα είναι:
• Λογαριασμός «Αγροτικές Ενισχύσεις» - Κάρτα του Αγρότη και καταθετικός λογαριασμός ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ PLUS. Πρόκειται για προϊόντα διαχείρισης του συναλλακτικού κυκλώματος του αγρότη με ειδικά χαρακτηριστικά, τα οποία προσφέρονται με ευνοϊκούς όρους. Με την Κάρτα του Αγρότη παρέχεται άμεση ρευστότητα που συνδέεται με το ύψος της αγροτικής ενίσχυσης για τη χρηματοδότηση των γεωργικών και κτηνοτροφικών αναγκών του παραγωγού. Μέσω των ειδικών προϊόντων των Αγροτικών Ενισχύσεων γίνεται η είσπραξη του συνόλου των πληρωμών ΟΠΕΚΕΠΕ.
Η «Κάρτα του Αγρότη» είναι ιδιοκτησία της Εθνικής Τράπεζας και εκδίδεται υπό τους όρους και προϋποθέσεις, που έχουν συμφωνηθεί με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Πρόγραμμα Χρηματοδότησης Συμβολαιακής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας. Με το πρόγραμμα αυτό η Τράπεζα χρηματοδοτεί, μέσω της ειδικής κάρτας ΑΓΡΟΚΑΡΤΑ DEBIT MASTERCARD, μέρος του κόστους παραγωγής αγροτών και κτηνοτρόφων, τα προϊόντα των οποίων θα αγοραστούν από συνεργαζόμενη με την Τράπεζα εμπορική ή μεταποιητική επιχείρηση, βάσει Συμβολαίου Αγοραπωλησίας.
• Δυνατότητες χρηματοδότησης για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, καθώς και για την αγορά παγίων ή την κάλυψη αναγκών κεφαλαίου κίνησης
• Χρηματοδοτικά προγράμματα EASI και COSME.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης