Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ellinair: Από το καλοκαίρι θα συνδέει τη Θεσσαλονίκη με το Μπακού του Αζερμπαϊτζάν

tags :
Ellinair: Από το καλοκαίρι θα συνδέει τη Θεσσαλονίκη με το Μπακού του Αζερμπαϊτζάν
Η Ellinair, συνδέει ήδη με απευθείας πτήσεις τη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο, τον Άραξο, την Κέρκυρα και την Αθήνα με προορισμούς στη Ρωσία, Ουκρανία, Ρουμανία και Πολωνία επιχειρώντας με 6 αεροσκάφη AB320 & AB319, και πληρότητα 83,4% για το 2019
Ενισχύει το δίκτυό της η αεροπορική εταιρεία Ellinair προσθέτοντας στη λίστα των προορισμών της την πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, Μπακού.
Με την προσθήκη του νέου αυτού δρομολογίου μεταξύ Θεσσαλονίκης - Μπακού και δύο αεροσκαφών, η εταιρεία του ομίλου Μουζενίδη εμπλουτίζει το καλοκαιρινό της πρόγραμμα ενισχύοντας, «αφενός το διευρυμένο δίκτυό της και αφετέρου τη σύνδεση της πόλης, προς όφελος της περιφερειακής οικονομίας, κυρίως, όμως, του ελληνικού τουρισμού» όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της εταιρείας.
Έτσι, η Ellinair, συνδέει με απευθείας πτήσεις τη Θεσσαλονίκη με το Μπακού, την Μόσχα, το Κίεβο, την Αγία Πετρούπολη, το Μινεράλνιε Βόντι, το Κρασνοντάρ, το Ροστόφ, την Σαμάρα, τη Λβιβ, τη Βαρσοβία, το Κατοβίτσε, την Τιφλίδα, την Οδησσό, το Χάρκοβο και το Βόλγκογκραντ.
Επίσης, συνδέει το Ηράκλειο με τη Μόσχα, την Αγία Πετρούπολη, το Κίεβο, τη Βαρσοβία, το Κατόβιτσε, το Βουκουρέστι, την Κλουζ Ναπόκα, την Οδησσό, το Χάρκοβο, τη Λβιβ και το Βελιγράδι.
Συνδέει την Κέρκυρα με τη Μόσχα, το Κίεβο, τη Ζάκυνθο και την Αγία Πετρούπολη, τον 'Αραξο και την Αθήνα με την Μόσχα.
Σε επίπεδο εσωτερικών πτήσεων, η αεροπορική εταιρία συνδέει την Αθήνα και το Ηράκλειο με τη Θεσσαλονίκη.
Η Ellinair επιχειρεί με 6 αεροσκάφη AB320 & AB319.
Πριν από λίγες ημέρες, η εταιρία παρέλαβε ένα Airbus A320, ενώ τον Απρίλιο θα παραλάβει ακόμη ένα, συμπληρώνοντας έτσι τον στόλο των 6 αεροσκαφών, για το 2020.
Το 2019 το ποσοστό πληρότητας της εταιρίας να διαμορφώνεται στο 83,4%, τον αριθμό των πτήσεων να ανέρχονται στις 6.555, τις θέσεις να ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο διαμορφούμενες σε 1.024.208 και τους διακινηθέντες επιβάτες να φτάνουν στις 854.585, ενώ αισιόδοξες παραμένουν οι εκτιμήσεις και για το 2020, με την πληρότητα να προβλέπεται πως θα αυξηθεί περαιτέρω και θα ανέλθει σε ποσοστό 87,2%.
Σχολιάζοντας τις εξελίξεις, ο εμπορικός διευθυντής της εταιρίας κ. Σταύρος Δαλιάκας, δήλωσε πως «η νέα χρονιά ξεκίνησε με τις καλύτερες προοπτικές, με την ένταξη δύο νέων σύγχρονων αεροσκαφών στον στόλο μας. Όλοι οι δείκτες της εταιρίας το 2019 βελτιώθηκαν και πιστεύουμε ότι το 2020 θα είναι μια θετική χρονιά, στηρίζοντας την ελληνική οικονομία και τον ελληνικό τουρισμό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης