Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Χρηματοδότηση έως 90 εκατ. ευρώ με διψήφιο επιτόκιο συζητά η Folli–Follie με καναδικό Fund

tags :
Χρηματοδότηση έως 90 εκατ. ευρώ με διψήφιο επιτόκιο συζητά η Folli–Follie με καναδικό Fund
Στο τραπέζι υπάρχει και άλλη πρόταση για χρηματοδότηση αλλά κάτω των 50 εκατ. ευρώ και με πιο δυσμενείς όρους
Με περισσότερη θέρμη επανέρχεται στο τραπέζι η πρόταση για χρηματοδότηση  της Folli Follie από καναδέζικο επενδυτικό fund  και πλέον  βρίσκεται πάνω στο τραπέζι προς  συζήτηση.
Για πρώτη φορά η χρηματοδότηση από Fund ακούστηκε στην ακροαματική διαδικασία του Πρωτοδικείου Αθηνών για το αίτημα πτώχευσης της εταιρείας από ομολογιούχο στις  αρχές  Ιανουαρίου.
Την αποκάλυψη είχε κάνει ο δικηγόρος Θεμιστοκλής Σοφός δικηγόρος της Folli Follie προς την έδρα του Δικαστηρίου έτσι ώστε να μειώσει τις πιθανότητες να περάσει το αίτημα του ομολογιούχου για πτώχευση
Η σχετική απόφαση αναμένεται να εκδοθεί στις αρχές  Ιουνίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες η χρηματοδότηση περιλαμβάνει υψηλό επιτόκιο αποπληρωμής που  φθάνει σε διψήφιο ποσοστό. Η πρόταση παραμερίστηκε εν μέρει καθώς είχε   μεν κατατεθεί  από τον περασμένο  Δεκέμβριο  αλλά ο μέχρι πρότινος πρόεδρος της Folli Follie κ.Αβραάμ Γούναρης,  θεωρούσε ότι ήταν μία ασύμφορη οικονομική πρόταση καθώς τα τοκοχρεόλυσια θα «έπνιγαν» την εταιρεία και προτάθηκε να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις με τους ομολογιούχους  βελτιώνοντας το πακέτο.
Όμως η παραίτηση του Αβραάμ Γούναρη από τη θέση του προέδρου, επαναφέρει το σενάριο της χρηματοδότησης που αναμένεται να κυμανθεί από τα 60 εκατ. ευρώ και να φθάσει ακόμη και στα 90 εκατ. ευρώ.
Στο τραπέζι υπάρχει και άλλη πρόταση για χρηματοδότηση αλλά κάτω των 50 εκατ. ευρώ και με πιο δυσμενείς όρους.
Πάντως οι εξελίξεις για το μέλλον της εταιρείας είναι απρόβλεπτες μετά την  απαίτηση του βασικού μετόχου να προχωρήσει σε αλλαγές στο διοικητικό συμβούλιο στη γενική συνέλευση των μετοχών στις 20 Φεβρουαρίου.
Η παρέμβαση του κ Δημήτρη Κουτσολιούτσου θεωρήθηκε ως πρόκληση προς το δημόσιο αίσθημα  καθώς φέρεται ως ο πρωταγωνιστής του μεγαλύτερου επιχειρηματικού σκανδάλου  στη χώρα .
Η  Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς υπο την προεδρία της κας Βσιλική Λαζαράκου προτίθεται να καταθέσει την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου αίτηση  στο Πρωτοδικείο Αθηνών για την αντικατάσταση μελών του διοικητικού συμβουλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες μόλις τρία μέλη του ΔΣ από το σημερινό θα παραμείνουν  όλα τα υπόλοιπα θα είναι από την αγορά.
Με την  ολοκλήρωση  της διαδικασίας  από την Ε.Κ. ακυρώνει στην πράξη την πρόθεση  του βασικού  μετόχου  για  αλλαγή  του διοικητικού συμβουλίου.  
 
Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr   
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης