Τελευταία Νέα
Speculator

Ο παραιτηθείς Πρόεδρος της Folli, οι πιέσεις για αμοιβές συμβούλων, οι αντιδράσεις και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

tags :
Ο παραιτηθείς Πρόεδρος της Folli, οι πιέσεις για αμοιβές συμβούλων, οι αντιδράσεις και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ο σύμβουλος που λαμβάνει αμοιβή 75.000 ευρώ την εβδομάδα και οι ενδείξεις νέου σκανδάλου
Σε γρίφο εξελίσσεται η παραίτηση του κ. Αβραάμ Γούναρη από τη θέση του Προέδρου της Folli Follie χωρίς προφανή αιτιολογία.
Είναι τουλάχιστον περίεργο το γεγονός ότι η παραίτηση υπεβλήθη αμέσως μετά την έφοδο κλιμακίου ελέγχου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στην εταιρία με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι οι ελεγκτές της Επιτροπής μεταξύ άλλων πήραν μαζί τους αντίγραφα των πρακτικών ΔΣ αλλά και της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας μεταξύ των μελών του ΔΣ για κρίσιμα θέματα όπως οι πληρωμές.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες σε ηλεκτρονική αλληλογραφία εμφανίζεται ο κος  Γούναρης παρ’ ότι μη εκτελεστικό μέλος του ΔΣ  να λειτουργεί πιεστικά για την καταβολή οφειλόμενων σε συμβουλευτικές  εταιρίες και άλλα μέλη του ΔΣ να διαμαρτύρονται για νέους όρους και χρονοδιαγράμματα για τα οποία δεν είχαν λάβει γνώση.  
Βέβαια είναι αν μη τι άλλο εκτός λογικής ένα μη εκτελεστικό μέλος να λειτουργεί ως έχων εκτελεστικές αρμοδιότητες (αν λειτούργησε) ειδικά μάλιστα όταν πρόκειται για μέλος ΔΣ τράπεζας και εν προκειμένω της Εθνικής όπου υποτίθεται ότι έχει περάσει αυστηρά κριτήρια αξιολόγησης προκειμένου να τοποθετηθεί στη συγκεκριμένη θέση.
Σε κάθε περίπτωση πάντως το θέμα των αμοιβών συμβούλων (χρηματοοικονομικών και νομικών)  στη Folli Follie αρχίζει να αποκτά ιδιαίτερη σημασία καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι διαμορφώνονται σε εξωφρενικά μεγέθη.
Εφ όσον αληθεύουν οι πληροφορίες για αμοιβές που ανέρχονται σε οκταψήφιο αριθμό ευρώ τότε δεν αποκλείεται μέσα στο μεγάλο σκάνδαλο με τις μαϊμού οικονομικές καταστάσεις να εκκολάφθηκε και ένα μικρότερο των παράλογων αμοιβών.
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι μόνο νομικό γραφείο εκ Λονδίνου λαμβάνει ως αμοιβή παροχή συμβουλών 75.000 ευρώ την εβδομάδα ή 300.000 ευρώ το μήνα για τουλάχιστον τέσσερις μήνες ενώ τεράστιες είναι και οι δικηγορικές αμοιβές που έχουν καταβληθεί σε νομικά γραφεία που έχουν έδρα την Ελλάδα.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης