Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Χατζηδάκης: Στα 500 εκατομμύρια ευρώ τα χρέη της ΛΑΡΚΟ – Ο επενδυτής θα διαλέξει τους εργαζόμενους

Χατζηδάκης: Στα 500 εκατομμύρια ευρώ τα χρέη της ΛΑΡΚΟ – Ο επενδυτής θα διαλέξει τους εργαζόμενους
Το σχέδιο εξυγίανσης της ΛΑΡΚΟ προβλέπει μεταξύ άλλων μείωση των υψηλών αποδοχών των εργαζομένων
Τη θέση ότι τα χρέη της ΛΑΡΚΟ ανέρχονται σε σχεδόν 500 εκατ. ευρώ διατύπωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Χατζηδάκης υποστήριξε ότι συμφώνα με καταδίκη από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, η εταιρεία πρέπει να καταβάλει 135 εκατ. ευρώ για παράνομες κρατικές ενισχύσεις.
«Μόλις μπει ο ειδικός διαχειριστής, οι μισθοί - που κατά μέσο ορό ανέρχονταν πέρυσι στις 40 χιλιάδες ετησίως μεικτά - θα μειωθούν μεσοσταθμικά κατά 25%» είπε ο κ.Χατζηδάκης, ο οποίος επεσήμανε πως ο επενδυτής θα διαλέξει τους εργαζόμενους.
Ωστόσο, εκτίμησε ότι η πλειονότητα θα προσληφθεί στη νέα εταιρεία, με νέους μισθούς, βάσει εμπειρίας ενώ υπογράμμισε ότι παρά τα χρέη της εταιρείας προεκλογικά, επί ΣΥΡΙΖΑ δόθηκαν αυξήσεις και έγιναν προσλήψεις.
Ο κ.Χατζηδάκης τόνισε ότι το σχέδιο εξυγίανσης της ΛΑΡΚΟ, το οποίο έχει κατατεθεί στη Βουλή από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, προβλέπει μεταξύ άλλων μείωση των υψηλών αποδοχών των εργαζομένων, πώληση του 75% της επιχείρησης μέσα σε ένα έτος ή πτώχευση σε περίπτωση  αποτυχίας του διαγωνισμού.
Όσον αφορά την απολιγντιτοποίηση της ΔΕΗ, ο υπουργός τόνισε ότι αυτή θα γίνει στο τέλος του 2023, που θα κλείσουν όλες οι μονάδες.
Όπως είπε, ανοικτή ως το 2028 θα μείνει η μονάδα «Πτολεμαΐδα 5», καθώς είναι καινούρια και λιγότερο ρυπογόνα.
Ο κ.Χατζηδάκης καταφέρθηκε εκ νέου κατά του ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση που τηρεί στο συγκεκριμένο θέμα, υποστηρίζοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πράσινος στο χρυσό, αλλά μαύρος στο λιγνίτη».
Επιπλέον, είπε ότι τις επόμενες μέρες υπογράφεται η συμφωνία για την εγκατάσταση στην περιοχή της δυτικής Μακεδονίας ενός μεγάλου φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος 2 Γιγαβάτ, το όποιο, όπως υποστήριξε, θα δημιουργήσει πολλές θέσεις εργασίας κατά την κατασκευή του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης