Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μηταράκης (υπ.Μετανάστευσης και Ασύλου): Πολιτική μας υποχρέωση απέναντι στα νησιά το κλείσιμο των ανοιχτών δομών

Μηταράκης (υπ.Μετανάστευσης και Ασύλου): Πολιτική μας υποχρέωση απέναντι στα νησιά το κλείσιμο των ανοιχτών δομών
Δεν μπορεί να συνεχιστεί η σημερινή κατάσταση στα νησιά, πρέπει να μπει μια τάξη είπε ο κ.Μηταράκης
Τη θέση ότι πολιτική υποχρέωση της κυβέρνησης απέναντι στα νησιά είναι το κλείσιμο των ανοιχτών δομών διατύπωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Ν. Μηταράκης, ο οποίος υποστήριξε πως δεν μπορεί να συνεχιστεί η σημερινή κατάσταση στα νησιά.
«Δημόσιες εκτάσεις υπήρχαν σε όλα τα νησιά, ωστόσο, αυτές βρίσκονταν πολύ πιο κοντά στους αστικούς ιστούς και θα δημιουργούσαν πολύ περισσότερα προβλήματα στις τοπικές κοινωνίες.
Και οι 3 εκτάσεις που επελέγησαν είναι εγκαταλελειμμένα χωράφια και οι ιδιοκτήτες τους θα λάβουν αποζημιώσεις ενοικίου» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha ο κ.Μηταράκης, ο οποίος είπε πως στην Κω και στη Λέρο «πάμε στη λύση δημόσιων εκτάσεων, γιατί τυγχάνουν να είναι βέλτιστες για την ανέγερση των νέων κέντρων».
Ερωτηθείς για τις ΜΚΟ ο υπουργός σημείωσε ότι «όσες δεν έχουν πιστοποίηση από το νέο Μητρώο, δεν θα έχουν δικαίωμα πρόσβασης ούτε στις δομές ούτε στις δημόσιες υπηρεσίες».
«Έχουμε δώσει σαφέστατες εντολές στην ΕΛ.ΑΣ. ότι όποιος συλληφθεί να διευκολύνει παράνομες εισόδους στη χώρα, αυτό θεωρείται πράξη κακουργηματικού χαρακτήρα και πρέπει να ακολουθηθούν διαδικασίες προφυλάκισης, καθώς και ότι προβλέπει η κείμενη νομοθεσία.
Γιατί όποιος στηρίζει διακινητές, είναι και ο ίδιος διακινητής» είπε ο κ.Μηταράκης, υποστηρίζοντας πως ότι η σημερινή κατάσταση στα νησιά δεν μπορεί να συνεχιστεί και χρειάζεται να μπει τάξη για πολλούς λόγους.
«Τα κλειστά κέντρα είναι απαραίτητα για την κράτηση των νεοαφιχθέντων, των παραβατικών, καθώς και των - προς επιστροφή - μεταναστών» υποστήριξε ο κ.Μηταράκης, ο οποίος σημείωσε πως είναι η υποχρέωση της κυβέρνησης να κλείσει τις ανοιχτές δομές στα νησιά.
Όπως είπε, η ΒΙΑΛ, η Μόρια και η ανοιχτή δομή της Σάμου θα κλείσουν άμεσα με τη λειτουργία των νέων κέντρων ενώ ανέφερε ότι συνολικά έχουν μεταφερθεί περίπου 24.000 μετανάστες στην ηπειρωτική Ελλάδα από τον Ιούλιο έως σήμερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης