Τελευταία Νέα
Οικονομία

Θεοχάρης (Υπ. Τουρισμού): Για το 2021 μετατίθεται ο στόχος για 500.000 Κινέζους τουρίστες

tags :
Θεοχάρης (Υπ. Τουρισμού): Για το 2021 μετατίθεται ο στόχος για 500.000 Κινέζους τουρίστες
Πολλοί Ευρωπαίοι τουρίστες που επέλεγαν την Ασία θα στραφούν σε νέες τουριστικές αγορές λόγω κορωνοϊού
Για την επόμενη χρονιά ορίζεται ο στόχος της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Τουρισμού να φτάσουμε τους 500.000 Κινέζους τουρίστες στην Ελλάδα, σύμφωνα με δήλωση του αρμόδιου υπουργού, Χάρη Θεοχάρη.
Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Θεοχάρης επισήμανε:
«Ο στόχος για να φτάσουμε στους 500.000 Κινέζους τουρίστες, αφορά στην επόμενη χρονιά, στο 2021, επομένως υπάρχει ακόμα χρονικό διάστημα.
Η χώρα μας πέρσι δέχτηκε 31.350.000 τουρίστες, αφήνοντας στην άκρη τα 5,5 εκατομμύρια επιβατών της κρουαζιέρας
Από αυτά τα 31.350.000 τουρίστες, οι 200.000 ήταν Κινέζοι, πρόκειται δηλαδή για ένα μικρό μέγεθος.
Μιλάμε λοιπόν, για μία καθυστέρηση στην ανάπτυξη μιας αγοράς που ακόμα "ανοίγει" οπότε δεν επηρεάζει τόσο αρνητικά το ελληνικό τουριστικό προϊόν».
Ωστόσο ο κ. Θεοχάρης εστίασε και στη θωράκιση της Ελλάδας απέναντι στην εξάπλωση του κορωνοϊού, λέγοντας: «Αυτό που προέχει και για λόγους υγείας του πληθυσμού μας αλλά και για λόγους ευρύτερης εικόνας της χώρας μας είναι να θωρακιστούμε απέναντι σε αυτήν τη νόσο.
Είναι πιο σημαντικό από την όποια ακύρωση συμβαίνει αυτήν τη στιγμή η χώρα μας να προβάλλει μια εικόνα ασφάλειας, ότι πράγματι τα μέτρα που λαμβάνουμε είναι ικανά να μας προστατέψουν.
Είναι σημαντικό, λοιπόν, ότι υπάρχουν κάποιες ακυρώσεις, αλλά υπάρχει μια σειρά από δευτερογενείς θετικές επιπτώσεις εξίσου σημαντικές».
Την ίδια στιγμή ο κ. Θεοχάρης διέκρινε μια θετική επίπτωση απόρροια της υφιστάμενης συνθήκες και εξήγησε: «Μια άλλη θετική επίπτωση είναι ότι πολλοί Ευρωπαίοι τουρίστες που επέλεγαν την Ασία ως προορισμό τους, τώρα θα στραφούν σε νέες αγορές.
Υπάρχει μια αύξηση στις προκρατήσεις φέτος και από την καμπάνια που ξεκινήσαμε φέτος για πρώτη φορά από τόσο νωρίς, η εικόνα είναι θετική.
Οι ακυρώσεις από την Κίνα μέχρι στιγμής είναι της τάξης του 60%-70%.
Σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει το ενδεχόμενο επανεξέτασης της απευθείας πτήσης μεταξύ Αθήνας και Σανγκάης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης