Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA: Στις 800 οι μειώσεις επιτοκίων μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση - Επενδύσεις σε όλες τις κατηγορίες assets

BofA: Στις 800 οι μειώσεις επιτοκίων μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση - Επενδύσεις σε όλες τις κατηγορίες assets
Τα funds ομολόγων σημείωσαν τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες εισροές 
Οι επενδυτές επένδυσαν τα χρήματα τους σε πολλές κατηγορίες assets την προηγούμενη εβδομάδα, με τα funds ομολόγων να προσελκύουν 23,6 δισ. δολ., ενώ επωφελήθηκαν και οι μετοχές αλλά και οι αναδυόμενες αγορές.
Αυτό επισημαίνουν οι αναλυτές της Bank of America τονίζοντας τα υψηλά επίπεδα φθηνού χρήματος που είναι διαθέσιμα έπειτα από 800 μειώσεις επιτοκίων παγκοσμίως μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση.
Τα funds ομολόγων σημείωσαν τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες εισροές, ενώ τα funds μετοχών προσέλκυσαν 12,5 δισ. δολ. την εβδομάδα έως την Τετάρτη (12/2/2020), με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στον τεχνολογικό τομέα και τις μετοχές των αναδυόμενων μετοχών καθώς περιορίστηκε η ανησυχία για την επίδραση του κορωνοϊού.
Καθώς τα ποσοστά μόλυνσης επιβραδύνθηκαν, τα υψηλής απόδοσης ομόλογα παρουσίασαν τις ισχυρότερες εβδομαδιαίες εισροές σε 21 εβδομάδες στα 3,4 δισ. δολ. και στις μετοχές των αναδυόμενων αγορών εισέρευσαν 2,7 δισ. δολ..
Τα risk assets όπως οι δείκτες S&P 500 και pan-European STOXX 600 κατέγραψαν νέα ρεκόρ την ίδια εβδομάδα, δεχόμενα ώθηση από την υπερβολική χαλαρή νομισματική πολιτική και από έναν ακμάζον τεχνολογικό τομέα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης