Τελευταία Νέα
Διεθνή

Williams (Fed): Σε πολύ καλή κατάσταση η αμερικανική οικονομία - Η ανάπτυξη θα συνεχιστεί το 2020

Williams (Fed): Σε πολύ καλή κατάσταση η αμερικανική οικονομία - Η ανάπτυξη θα συνεχιστεί το 2020
Ο επικεφαλής της New York Fed τόνισε ότι οι μειώσεις επιτοκίων του 2019 διατήρησαν την αμερικανική οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης
Τη θέση ότι η αμερικανική οικονομία παραμένει σε πολύ καλή κατάσταση διατύπωσε σήμερα (14/2) ο πρόεδρος της Federal Reserve Bank of New York, John Williams, κατά τη διάρκεια ομιλίας του που πραγματοποίησε στη Νέα Υόρκη.
Ειδικότερα, ο κ. Williams δήλωσε ότι «οι μειώσεις επιτοκίων της τράπεζας το περασμένο έτος διατήρησαν την αμερικανική οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης», προσθέτοντας ότι «το τι θα συμβεί στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής της Fed εξαρτάται από το τι θα συμβεί με τα μακροοικονομικά στοιχεία».
«Οι τρεις μειώσεις επιτοκίων του περασμένου έτους μας τοποθέτησαν σε καλό σημείωσο ώστε να διατηρήσουμε την ανάπτυξη της οικονομίας πάνω από την τάση», υπογράμμισε ο κ. Williams, για να προσθέσει ότι «η ανάπτυξη του ΑΕΠ το περασμένο έτος ήταν περίπου 2,25% και νομίζω ότι θα έχουμε περίπου τον ίδιο ρυθμό ανάπτυξης φέτος, δημιουργώντας συνεχή ισχύ στην αγορά εργασίας και πληθωρισμό γύρω στο 2%».
Παράλληλα, ο επικεφαλής της New York Fed τόνισε ότι «οι βασικές προοπτικές που έθεσα ήταν αρκετά καλές», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «υπάρχουν ορισμένες αβεβαιότητες, συμπεριλαμβανομένων των ζητημάτων ανάπτυξης στο εξωτερικό και των όσων συμβαίνουν γύρω από τον νέο κορωνοϊό».
«Σε αυτό το περιβάλλον, πρέπει απλά να επιστρέψουμε στην εξάρτησή μας από τα στοιχεία, να δημιουργήσουμε σχέδια και να προσαρμόσουμε σχέδια καθώς έρχονται οι πληροφορίες», υπογράμμισε ο κ. Williams, αναφερόμενος στα στοιχεία για την οικονομία, προσθέτοντας ότι «υπάρχει μεγάλη διαχείριση ρίσκου σε αυτές».
Σημειώνεται ότι ο John Williams είναι ο δεύτερος αξιωματούχος της Federal Reserve που πραγματοποιεί δηλώσεις μετά τη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της τράπεζας στα τέλη Ιανουαρίου, καθώς προηγήθηκε η ομιλία του Jerome Powell ενώπιον του αμερικανικού Κογκρέσου και της Γερουσίας στις ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης