Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποσύρθηκε ο υποψήφιος του Macron για τη δημαρχία του Παρισιού, λόγω σεξουαλικού σκανδάλου

Αποσύρθηκε ο υποψήφιος του Macron για τη δημαρχία του Παρισιού, λόγω σεξουαλικού σκανδάλου
Ο υποψήφιος του προεδρικού κόμματος, απέσυρε την υποψηφιότητά του για τη δημαρχία του Παρισιού
Στην απόσυρση της υποψηφιότητάς του για τη δημαρχία του Παρισιού, ανακοίνωσε ο Benjamin Griveaux, εκλεκτός του προέδρου Emmanuel Macron, λόγω σεξουαλικού σκανδάλου.
Έπειτα από «σκαιές επιθέσεις» αποφάσισα να αποσύρω την υποψηφιότητά μου για τη δημαρχία του Παρισιού». «Η απόφαση αυτή μού κοστίζει αλλά οι προτεραιότητές μου είναι πολύ σαφείς. Είναι πρώτα απ΄όλα η οικογένειά μου, θα το έχετε αντιληφθεί», ανέφερε ο υποψήφιος της Δημοκρατίας Εμπρός (LREM), του προεδρικού κόμματος, σε δήλωσή του στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Ένας ιστότοπος μετέδωσε το βράδυ της Τετάρτης βίντεο, στο οποίο φαίνεται το φύλο του Benjamin Griveaux,καθώς και συνοδευτικά μηνύματα που αποδίδει στον 42χρονο κυβερνητικό εκπρόσωπος και απευθύνονται σε μία γυναίκα. Αναμεταδόθηκαν στη συνέχεια χθες, Πέμπτη, στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.
Ο διαφωνών Ρώσος καλλιτέχνης Piotr Paviesky, o οποίος είχε πυρπολήσει την πρόσοψη ενός υποκαταστήματος της Τράπεζας της Γαλλίας το 2017, διεκδίκησε την ευθύνη για την ανάρτηση αυτή σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Liberation.
Είπε ότι ήθελε με τον τρόπο αυτό να «καταγγείλει την υποκρισία» του ο Benjamin Griveaux, οποίος «στηρίζεται μονίμως στις οικογενειακές αξίες» αλλά «κάνει ακριβώς το αντίθετο».
«Ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά μου για τη δημαρχία του Παρισιού, ήξερα τη σκληρότητα της πολιτικής μάχης», είπε ο Griveaux,  σε μια σύντομη δήλωση σε επίσημο τόνο.
«Εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο, η οικογένειά μου και εγώ έχουμε υποστεί συκοφαντίες, ψευδείς δηλώσεις, ανώνυμες επιθέσεις, την αποκάλυψη υποκλαπέντων ιδιωτικών συνομιλιών καθώς και απειλές θανάτου», κατήγγειλε.
«Σε ό,τι με αφορά, δεν είμαι διατεθειμένος να εκθέσω περαιτέρω την οικογένειά μου και εμένα, όταν όλα τα χτυπήματα πλέον επιτρέπονται.
Αυτό πάει πολύ μακριά», συνέχισε χωρίς να διαψεύσει την αυθεντικότητα του βίντεο.
Ο Griveaux δήλωσε επίσης στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι συνομίλησε χθες, Πέμπτη, το βράδυ με τον αρχηγό του κράτους, ο οποίος, όπως είπε, τον διαβεβαίωσε για την υποστήριξή του «όποια κι αν είναι η απόφασή του» και τον κάλεσε να προστατεύσει τους δικούς του.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης