Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Cavusoglu: Θέλουμε διπλωματική λύση με τη Ρωσία, αλλά ίσως χρειαστούν άλλα μέτρα

tags :
Cavusoglu: Θέλουμε διπλωματική λύση με τη Ρωσία, αλλά ίσως χρειαστούν άλλα μέτρα
Έμμεσες απειλές του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών προς τη Μόσχα για το μέτωπο της Idlib
Η Τουρκία θέλει να λύσει τα ζητήματα με τη Ρωσία για την Idlib στη Συρία μέσω της διπλωματίας, αλλά αν χρειαστεί θα λάβει άλλα μέτρα, απείλησε εμμέσως ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Mevlut Cavusoglu. Μιλώντας στους δημοσιογράφους στη διάρκεια της διάσκεψης στο Μόναχο, ο Cavusoglu  σημείωσε ότι μια τουρκική αντιπροσωπεία θα μεταβεί στη Μόσχα τη Δευτέρα για να έχει συνομιλίες σχετικά με την Idlib.
Η Τουρκία και η Ρωσία, οι οποίες υποστηρίζουν αντίπαλες πλευρές στη συριακή σύγκρουση, συμφώνησαν το 2018 να εγκαταστήσουν μια ζώνη αποκλιμάκωσης στην περιοχή, αλλά η επίθεση της συριακής κυβέρνησης εκεί έχει διαταράξει την εύθραυστη αυτή συνεργασία τις τελευταίες εβδομάδες.
Ως προς το μέτωπο της Λιβύης ο Cavusoglu κατηγόρησε τον Λίβυο στρατηγό Haftar ότι διαρκώς παραβιάζει την εκεχειρία στη χώρα λέγοντας ότι «θα πρέπει να τον σταματήσουν» ώστε να μπορέσει να βρεθεί μια πολιτική λύση.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον Γερμανό ομόλογό του Heiko Maas, στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια είπε ότι ο Haftar ο οποίος εδρεύει στην ανατολική Λιβύη, επιθυμεί μια στρατιωτική επίλυση του προβλήματος αντί μιας πολιτικής.
Η Τουρκία υποστηρίζει την διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση του Fayez al Sarraj στη Λιβύη και έχει στείλει στρατιωτικό προσωπικό στη χώρα για να τον υποστηρίξει.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Tayyip Erdogan έχει προειδοποιήσει ότι, αν κριθεί απαραίτητο, η Άγκυρα μπορεί να αναπτύξει στρατεύματα εκεί.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης