Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Cavusoglu: Η διαμάχη με τη Ρωσία στη Συρία δεν πρόκειται να επηρεάσει την αγορά των S - 400

Cavusoglu: Η διαμάχη με τη Ρωσία στη Συρία δεν πρόκειται να επηρεάσει την αγορά των  S - 400
Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στα προβλήματα στη Συρία να υπονομεύσουν τη συνεργασία και τις σχέσεις μας με τη Ρωσία, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών
Οι διαφορές μας στη Συρία δεν θα πρέπει να επηρεάσουν τις σχέσεις της Άγκυρας με τη Μόσχα και δεν έχουν συνέπειες στη σύμβαση για την αγορά του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος  S – 400, όπως δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Mevlut Cavusoglu.
Δεν μπορούμε να αλλάξουμε τις βασισμένες σε αρχές θέσεις που έχουμε και την πολιτική μας πάνω από ατομικές διαφωνίες με μια ή την άλλη χώρα.
Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στα προβλήματα στη Συρία να υπονομεύσουν τη συνεργασία και τις σχέσεις μας», ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών στο πρακτορείο ειδήσεων TASS μετά από συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του Sergei Lavrov στο περιθώριο της Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου.
Ωστόσο λίγο νωρίτερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών είχε πει, πως η χώρα του θέλει να λύσει τα ζητήματα με τη Ρωσία για την Idlib στη Συρία μέσω της διπλωματίας, αλλά αν χρειαστεί θα λάβει άλλα μέτρα.
Ο Cavusoglu  γνωστοποίησε ότι μια τουρκική αντιπροσωπεία θα μεταβεί στη Μόσχα τη Δευτέρα για να έχει συνομιλίες σχετικά με την Idlib.
Η Τουρκία και η Ρωσία, οι οποίες υποστηρίζουν αντίπαλες πλευρές στη συριακή σύγκρουση, συμφώνησαν το 2018 να εγκαταστήσουν μια ζώνη αποκλιμάκωσης στην περιοχή, αλλά η επίθεση της συριακής κυβέρνησης εκεί έχει διαταράξει την εύθραυστη αυτή συνεργασία τις τελευταίες εβδομάδες.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης