Τελευταία Νέα
Διεθνή

Stoltenberg (ΝΑΤΟ): Αν η Ευρώπη απομακρυνθεί από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ κινδυνεύει με διχασμό

Stoltenberg (ΝΑΤΟ): Αν η Ευρώπη απομακρυνθεί από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ κινδυνεύει με διχασμό
Δεν πιστεύω μόνο στην Ευρώπη πιστεύω στην Ευρώπη και την Αμερική μαζί
Οι δεσμοί μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ, βρέθηκαν σήμερα (15/2)  στο επίκεντρο της δεύτερης ημέρας της Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου με τον επικεφαλής της συμμαχίας Jens Stoltenberg να υπεραμύνεται των στενών σχέσεων των δύο πλευρών του Ατλαντικού.
"Κάθε προσπάθεια απομάκρυνσης της Ευρώπης από τη Βόρεια Αμερική όχι μόνο αποδυναμώνει της Βορειοατλαντική Συμμαχία, αλλά θέτει σε κίνδυνο την ενότητα στην Ευρώπη", είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι "δεν πιστεύω μόνο στην Ευρώπη, πιστεύω στην Ευρώπη και την Αμερική μαζί".
Οι δηλώσεις αυτές Stoltenberg έγιναν μετά τις αιχμές της Γερμανίας προς τις ΗΠΑ για υπαναχώρηση της από την παγκόσμια σκηνή με τον Αμερικανός ΥΠΕΞ Mike Pompeo να απορρίπτει την κριτική λέγοντας ότι "οι ΗΠΑ διατηρούν τον ηγετικό τους ρόλο".
"Είμαι στην ευχάριστη θέση να αναφέρω ότι ο θάνατος της Βορειοατλαντικής  συμμαχίας είναι υπερβολικά υπερβολικός. Η Δύση κερδίζει και κερδίζουμε μαζί" για να συμπληρώσει:
"Ηγηθήκαμε και οδηγήσαμε 81 έθνη στον παγκόσμιο αγώνα κατά του Ισλαμικού κράτους (ISIS_. Είναι αυτή μια Αμερική που απορρίπτει τη διεθνή κοινότητα;"
Ο Pompeo απάντησε εν μέρει στα σχόλια του γερμανού προέδρου Frank-Walter Steinmeier, ο οποίος είπε χθες (14/2) ότι οι ΗΠΑ απέρριψαν "ακόμη και την ιδέα μιας διεθνούς κοινότητας" και ενεργούν "εις βάρος των γειτόνων και των εταίρων τους".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης