Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Eπικοινωνία Trump και Erdogan για τη Συρία – Τι είπε ο Τούρκος πρόεδρος για τη στρατιωτική δράση

tags :
Eπικοινωνία Trump και Erdogan για τη Συρία – Τι είπε ο Τούρκος πρόεδρος για τη στρατιωτική δράση
Την είδηση της τηλεφωνικής επικοινωνίας των δύο ανδρών έκανε γνωστή ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Mevlut Cavusoglu
Ο Τούρκος πρόεδρος Tayyip Erdogan είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό ομόλογό του, Donald Trump με τον οποίο συζήτησε για τις συγκρούσεις στη Λιβύη και τη Συρία, καθώς και το ειρηνευτικό σχέδιο των ΗΠΑ για τη Μέση Ανατολή.
Την είδηση της τηλεφωνικής επικοινωνίας των δύο ανδρών έκανε γνωστή ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Mevlut Cavusoglu στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου λίγο μετά τη συνάντησή του με τον Ρώσο ομόλογό του για να συζητήσει την κλιμάκωση της βίας στην περιοχή Idlib της Συρίας.
Η Τουρκία δεν θα παραμείνει σιωπηλή, ενώ οι δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης περιβάλλουν τις τουρκικές στρατιωτικές θέσεις στην περιοχή Idlib, δήλωσε ο ίδιος ο Erdogan, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός NTV.
Η Τουρκία απέρριψε τις ρωσικές κατηγορίες ότι οι ενέργειές της στο Idlib έχουν παραβιάσει τις συμφωνίες αποκλιμάκωσης με τη Ρωσία και το Ιράν και δήλωσε ότι θα αναλάβει στρατιωτική δράση αν αποτύχουν οι διπλωματικές προσπάθειες με τη Μόσχα.
Ο Erdogan δήλωσε στους δημοσιογράφους σε μια πτήση από το Πακιστάν ότι οι συνομιλίες του με τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin σχετικά με το θέμα ήταν θετικές, ανέφερε το NTV.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης