Ενέργεια

Brouillette (υπ. Ενέργειας ΗΠΑ): Η Ρωσία δεν θα μπορέσει να ολοκληρώσει τον Nord Stream 2

Brouillette (υπ. Ενέργειας ΗΠΑ): Η Ρωσία δεν θα μπορέσει να ολοκληρώσει τον Nord Stream 2
«Δεν διαθέτει την τεχνολογία, θα εντείνουμε την αντίθεσή μας», τόνισε ο Αμερικανός υπουργός Ενέργειας
Ο Αμερικανός υπουργός Ενέργειας εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι η Ρωσία δεν θα μπορέσει να ολοκληρώσει τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2 στη Βαλτική Θάλασσα και σημείωσε ότι οι ΗΠΑ θα εντείνουν την αντίθεσή τους στο έργο.
Ερωτηθείς για τις προσπάθειες της Ρωσίας να παρακάμψει τις κυρώσεις των ΗΠΑ σχετικά με τον αγωγό, ο Dan Brouillette δήλωσε ότι «δεν μπορεί» και απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι ο ιδιοκτήτης του έργου Gazprom θα αντιμετωπίσει  μία μικρή  καθυστέρηση.
«Θα υπάρξει πολύ μεγάλη καθυστέρηση, επειδή η Ρωσία δεν διαθέτει την τεχνολογία», δήλωσε ο Brouillette στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου το Σάββατο (15/2).
«Αν το αναπτύξουν, θα δούμε τι κάνουν. Αλλά δεν νομίζω ότι είναι τόσο εύκολο να το πούμε, λοιπόν, θα συνεχίσουμε», τόνισε.
Ο αγωγός, ο οποίος θα τροφοδοτούσε με περίπου 55 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως Γερμανία, έχει επικεντρωθεί έχει βρεθεί στο επίκεντρο των γεωπολιτικών εντάσεων, γράφει το Bloomberg.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump έχει επιτεθεί στη Γερμανία για τα δισεκατομμύρια, που προτίθεται να δώσει στη Ρωσία για φυσικό αέριο ενώ ταυτόχρονα επωφελείται από την προστασία των ΗΠΑ.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης