Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Από το CDU μόνο ο Merz με 37% μπορεί να νικήσει τον «πράσινο» Habeck με 35%

Γερμανία: Από το CDU μόνο ο Merz με 37% μπορεί να νικήσει τον «πράσινο» Habeck με 35%
Σύμφωνα με δημοσκόπηση για τη Bild, ο Merz με 37% έχει μικρό προβάδισμα έναντι του ηγέτη των Πρασίνων Robert Habeck, που βρίσκεται στο 35%
Σαφές προβάδισμα έχει ο Friedrich Merz έναντι των άλλων υποψηφίων του CDU προκειμένου να οδηγήσει τους Χριστιανοδημοκράτες στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, απέναντι στους πιθανότερους αντιπάλους τους, τους Πράσινους.
Μετά την προβληματική εικόνα, που παρουσίασε το κυβερνόν κόμμα με την εκλεκτή της Merkel, Annegret Kramp-Karrenbauer καλείται να επιλέξει νέο υποψήφιο.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση για τη Bild, ο Merz με 37% έχει μικρό προβάδισμα έναντι του ηγέτη των Πρασίνων Robert Habeck, που βρίσκεται στο 35%.
Οι άλλοι υποψήφιοι για την ηγεσία του CDU, ο πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, Armin Laschet και ο υπουργός Υγείας Jens Spahn, θα ηττηθούν άνετα από τον Habeck, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.
Κανένας από τους τρεις πάντως δεν δήλωσε ακόμη επίσημα τις υποψηφιότητές τους.
Η Γερμανία δεν εκλέγει άμεσα τους καγκελάριους, αλλά η δημοσκόπηση της Kantar δίνει μια «γεύση» για το ποιος θα μπορούσε να είναι ο πιθανότερος νικητής την ημέρα των εκλογών.
Στην  πρόθεση ψήφου προηγείται το CDU/CSU με ποσοστό 28% και ακολουθούν οι Πράσινοι με 20%.
Στο 15% βρίσκονται το σοσιαλδημοκρατικό SPD και το ακροδεξιό AfD.
 
Image
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης