Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κεραμέως: Συνυπολογισμός βαθμού των τριών τάξεων του Λυκείου για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Κεραμέως: Συνυπολογισμός βαθμού των τριών τάξεων του Λυκείου για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
«O βαθμός και των τριών τάξεων του Λυκείου  θα ξεκινήσει να συνυπολογίζεται για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση από τους μαθητές που θα φοιτήσουν στην Α' Λυκείου την επόμενη σχολική χρονιά (2020-2021)», αναφέρει η Ν. Κεραμέως
Σχεδιάζεται η επαναφορά της Τράπεζας Θεμάτων στην Α' Λυκείου από το έτος 2020-2021, ενώ «ο βαθμός και των τριών τάξεων του Λυκείου με διαβάθμιση του ποσοστού από την Α' στη Γ΄ τάξη θα ξεκινήσει να συνυπολογίζεται για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση από τους μαθητές που θα φοιτήσουν στην Α' Λυκείου την επόμενη σχολική χρονιά (2020-2021)», αναφέρει η υπουργός Παιδείας, Ν. Κεραμέως.
Η κ. Κεραμέως , σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», επισημαίνει ο εμπλουτισμός των προγραμμάτων σπουδών του Νηπιαγωγείου αφορά στην εισαγωγή της Πληροφορικής και των Αγγλικών, καθώς και ότι θα εφαρμοσθεί πιλοτικά σε ένα δείγμα σχολείων της χώρας η εισαγωγή θεματικών για τον εθελοντισμό και την επιχειρηματικότητα, την σεξουαλική αγωγή, την καταπολέμηση των εξαρτήσεων και τον σεβασμό του άλλου.
Αναφορικά  με το μάθημα των Θρησκευτικών, η υπουργός τονίζει ότι τα Προγράμματα Σπουδών και τα βιβλία θα συμμορφωθούν με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Ακόμη, αναφέρει ότι προωθείται η δημιουργία Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων σε όλη τη χώρα, με ταυτόχρονες διαδικασίες επιλογής του εκπαιδευτικού προσωπικού.
Όπως εξηγεί, τα Πρότυπα Σχολεία «θα αποτελούν σχολεία μαθητών με υψηλές επιδόσεις» και στα Πειραματικά «η επιλογή θα γίνεται με κλήρωση», ενώ θα εισαχθεί και ο θεσμός των Πρότυπων Επαγγελματικών Λυκείων όπου «καίρια συμμετοχή θα έχουν οι κοινωνικοί εταίροι».
Περαιτέρω, η υπουργός επισημαίνει  ότι η αξιολόγηση των Πανεπιστημίων θα ξεκινήσει το έργο της μέσα στις επόμενες εβδομάδες, ενώ η διαδικασία αξιολόγησης αρχής γενομένης από τη σχολική μονάδα και η δρομολόγηση της αξιολόγησης εκπαιδευτικών θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο.
Επιπλέον, σύμφωνα με την κ. Κεραμέως, είναι υπό επεξεργασία σειρά πρωτοβουλιών πρόληψης και αντιμετώπισης φαινομένων σχολικού εκφοβισμού και βίας, ενώ στο τέλος Μαρτίου αντιπροσωπεία 30 αμερικανικών πανεπιστημίων θα συναντηθεί στην Ελλάδα με εκπροσώπους των ελληνικών ΑΕΙ για να προωθηθούν μακροπρόθεσμες συνέργειες.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης