Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Αμέσως μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Επιφυλακτικό ξεκίνημα με χαμηλό όγκο συναλλαγών

tags :
Αμέσως μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Επιφυλακτικό ξεκίνημα με χαμηλό όγκο συναλλαγών
ΑΓΟΡΑ: Οι ευρωπαϊκές αγορές στο άνοιγμά τους συνεχίζουν ανοδικά. Ο DAΧ παραμένει στα υψηλά του και προσπαθεί να σπάσει και τις 13.800 μονάδες. Φοβερή άνεση από τους long. Διάθεση για διόρθωση δεν έχουν. Δε φοβούνται ούτε στοιχεία από Κίνα, ούτε ανησυχίες για την ανάπτυξη στην Ευρώπη. Εκεί αγοράζουν και πάνε να οδηγήσουν σε νέα άνοδο. Ίδωμεν…

Δε συμμεριζόμαστε την αισιοδοξία που αποδίδεται σύμφωνα με αναλυτές στη μεγάλη ρευστότητα που υπάρχει. Δεν μπορούμε όμως να δούμε φθηνή μία μετοχή για παράδειγμα από τον τεχνολογικό κλάδο στις ΗΠΑ που παίζει με p/e 35 και έχει growth 10%. Δεκάδες τα παραδείγματα απαιτητικών αποτιμήσεων. Επίσης τα τελευταία μάκρο από τις μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη δε στέλνουν αισιόδοξα μηνύματα.

Στο εσωτερικό δεν έχουμε σημαντικές ειδήσεις πλην τις εκδόσεις ομολόγων όπου κατά την άποψή μας, οι εταιρείες έχουν τη δυνατότητα και την εκμεταλλεύονται, να δανειστούν φθηνά ή φθηνότερα από τις αγορές και να αναχρηματοδοτήσουν δάνεια ή να χρηματοδοτήσουν επενδύσεις. Ήδη το έχουν κάνει στις πρώτες εβδομάδες του έτους αρκετές και ετοιμάζονται και άλλες.

ΑΓΟΡΑ (ΙΙ): Σταθεροποιητικό το άνοιγμα και με χαμηλό τζίρο όπως ανέμεναν οι αναλυτές. Το ΧΑ δεν μπορεί να τραβήξει επενδυτικά βλέμματα το τελευταίο διάστημα. Κάποια στιγμή θα γίνει και αυτό.

Κινείται πάνω από τις 920 μονάδες στο ξεκίνημα με τζίρο στα πρώτα λεπτά κάτω από 500 χιλ. ευρώ. Ξεχωρίζει ο ΑΔΜΗΕ από την υψηλή κεφαλαιοποίηση και από τα μικρά η Αλουμύλ, λόγω ολοκλήρωσης της συμφωνίας αναδιάρθρωσης.

ΑΔΜΗΕ: Παίζει την ιδιωτικοποίηση, αλλά θεωρούμε πως υπάρχουν πολλά ανοικτά θέματα μέχρι να κλείσει. Όμως πάνω από τα 2,70 ευρώ προσφέρει μία καλή ευκαιρία σε όσους περίμεναν καιρό και έκτιζαν θέσεις χαμηλότερα να πάρουν μέρος των κερδών τους. Στα 2,74 ευρώ και στο +1,86% στο άνοιγμα.

ΛΑΜΔΑ: Μετά από μία καλή διόρθωση, οι τιμές κάτω των 8 ευρώ έφεραν αγοραστές. Ετοιμάζεται και η έκδοση ομολόγου με καλή επιτόκιο όπως ακούμε για την εισηγμένη. Στα 8,34 ευρώ και στο +0,60% με χαμηλό όγκο και αποτίμηση 1,47 δισ. ευρώ.

ΑΛΟΥΜΥΛ: Ανακοινώθηκε η οριστική συμφωνία αναδιάρθρωσης με τις πιστώτριες τράπεζες που προβλέπει την αναδιάρθρωση του συνόλου των υποχρεώσεων σε βάθος 12 ετών. Το κόστος δανεισμούς μειώνεται αισθητά αναφέρει η εταιρεία βρίσκεται σε τροχιά διαρκούς και βιώσιμης ανάπτυξης. Δεν αναφέρονται άλλες λεπτομέρειες.

Η μετοχή ξεκίνησε με καλή άνοδο αλλά λόγω της απότομης ανόδου ενεργοποιήθηκε η δημοπρασία αφού αυξήθηκε η μεταβλητότητα. Στα 1,50 ευρώ και στο +7,5% με όγκο κάτω από 20 χιλ. τεμάχια.

LAVIPHARM: Συνεχίζονται οι αγορές από εταιρεία του Αθανάσιου Λαβίδα. Στις 13 και 14/2 αγόρασε 80 χιλ. μετοχές.

PROFILE: Ανακοίνωσε έκτακτη επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,045 ευρώ ανά μετοχή που αντιστοιχεί σε μερισματική απόδοση λίγο πάνω από 1%. Καλή κίνηση από την εταιρεία που έχει σημαντική ρευστότητα. Με όγκο κάτω από 5 χιλ. τεμάχια η μετοχή βρίσκεται στα 4,22 ευρώ και στο +2% περίπου.

CENTRIC (απάντηση): Δεν έχουμε κάποιο νέο εκτός από αυτά που ξέρουμε ήδη με βάση τη λογιστική κατάσταση εξαμήνου 2019. Γενικότερα πάντως δε νομίζουμε πως υπάρχουν αυτή την εποχή μετοχές που να έχουν να δείξουν κάτι σημαντικό στο ταμπλό. Η μετοχή πάντως κατά την άποψή μας έχει καλή συμπεριφορά και βρίσκεται στα 0,26 ευρώ.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Δε τελειώνει το σήριαλ, αλλά φαίνεται πως η υπομονή κάποιων τελειώνει. Στο άνοιγμα βγήκαν πωλήσεις και πήγαν τη μετοχή στα 2,43 ευρώ και στο -2%. Ο όγκος λίγο πάνω από 6 χιλ. τεμάχια.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Καλό ξεκίνημα από τη μετοχή. Ενισχύεται 1% και βρίσκεται στα 1,7460 ευρώ αλλά με χαμηλό όγκο.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Τα βλέμματα παραμένουν στη Eurobank, λόγω του μεγάλου όγκου το τελευταίο διάστημα. Με χαλαρή διάθεση το άνοιγμα των συστημικών.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr  


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης